Entertainment

6ix9ine wil uit de gevangenis vanwege coronavirus

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. 6ix9ine wil uit de gevangenis vanwege coronavirus

Tekashi 6ix9ine wil vrijgelaten worden. De 23-jarige rapper, die sinds eind 2018 vastzit, voelt zich niet veilig. Hij is bang besmet te raken met het coronavirus. Zijn advocaat pleit voor vervroegde vrijlating vanwege de dreiging van het virus, dat zich momenteel verspreidt door het gevangenissysteem.

Gezondheidsproblemen

Tekashi's advocaat, Lance Lazzaro, schreef zondagavond een brief aan de rechter waarin hij eist dat 6ix9ine eerder wordt vrijgelaten dan de geplande datum in augustus. Volgens hem loopt de rapper een groter risico om besmet te raken, vanwege onderliggende gezondheidsproblemen. De artiest heeft astma en belandde in 2019 in het ziekenhuis vanwege een bijholteontsteking en bronchitis.

Lazarro schrijft in de brief ook dat 6ix9ine sinds kort last heeft van benauwdheid, maar hij van het gevangenispersoneel geen dokter mocht zien.

Straf

Het is niet de eerste keer dat Daniel Hernandez, zoals de rapper echt heet, vraagt om strafvermindering. Er hing hem in eerste instantie een straf van 47 jaar boven het hoofd, maar dat werd uiteindelijk maar 2 jaar vanwege zijn "buitengewone samenwerking" met de justitie. Begin dit jaar vroeg hij of hij de laatste maanden van zijn straf thuis uit mocht zitten. De rapper vreesde voor zijn leven vanwege bendeleden in de gevangenis. Dat verzoek werd uiteindelijk afgewezen.

Ster advertentie
Ster advertentie