STER Advertentie
STER Advertentie

Ook Bram Krikke pakt Rumag aan om 'gestolen uitspraken'

Ook Bram Krikke pakt Rumag aan om gestolen uitspraken
ANP

Woensdag 1 april 2020 - 16:58 uur

|

Door:

Thijn

Na Arjen Lubach is ook Bram Krikke achter Rumag aangegaan. Het bedrijf is per direct gestopt met het verkopen van T-shirts, truien en hoodies met daarop de door hem bedachte term 'joe joe'. Rumag haalde de artikelen offline nadat de YouTuber en SLAM!-dj een advocaat op hen had afgestuurd.

Bram is blij
Op zijn Instagram-pagina deelt Bram dit heugelijke nieuws. "Inmiddels heeft Rumag de joe joe-items van de website gehaald", schrijft hij. "Het bedrag wat ermee is opgehaald is overgemaakt naar het Rode Kruis." Bij het bericht is een screenshot te zien waarop Bram toont hoe hij 2216 euro van Rumag naar het Rode Kruis overmaakt.

Schermafbeelding 2020-04-01 om 18.36.43.png

Kritiek na uitzending Zondag met Lubagch

Rumag ligt sinds deze week flink onder vuur nadat het online platform fikse kritiek kreeg in het VPRO-programma Zondag met Lubach. Daarin wordt het bedrijf beschuldigd winst te maken op T-shirts waarvan de opbrengst naar het Rode Kruis zou gaan. Daarnaast maakte Arjen Lubach korte metten met het 'kopieergedrag' van Rumag, wat voornamelijk bestond uit het overnemen van andermans citaten.

Lees ook: Arjen Lubach maakt Rumag met de grond gelijk

Rumag herkent zich niet in de kritiek

Rumag is het niet met de kritiek van Lubach eens. In een statement laten zij weten: "Gisteren is een kwartier publieke zendtijd bij Lubach aan RUMAG besteed. We schrokken van de inhoud. Maar nog meer van het feit dat een veelkoppige redactie nooit de moeite heeft genomen hun claims bij RUMAG te checken. Want we herkennen ons absoluut niet in wat wordt beweerd.” 

Populair op FunX.nl

  • Fans herkennen Khloé Kardashian bijna niet terug op Instagram

  • Minthe (18) bekeerde zich tot de islam: "Ik vond liefde en rust in dit geloof"

  • Pedo-hunter vertelt over werkwijze: "We renden met 20 man achter hem aan"

  • Man kaapt helikopter om partner uit de gevangenis te bevrijden

  • Neef van Pablo Escobar vindt 18 miljoen dollar in geheime opslag

  • Rihanna lanceert gloednieuwe ondergoedlijn voor mannen