STER Advertentie
STER Advertentie

6ix9ine mag straf thuis uitzitten wegens coronavirus

6ix9ine mag straf thuis uitzitten wegens coronavirus
Heikki Wichmann / Shutterstock.com

Vrijdag 3 april 2020 - 07:42 uur

|

Door:

Milou

Tekashi 6ix9ine mag de rest van zijn gevangenisstraf thuis uitzitten. De rechter heeft bepaald dat hij naar huis mag, omdat hij vanwege zijn astma tot een risicogroep behoort en extra kwetsbaar is voor het coronavirus dat zich ook in de gevangenissen verspreidt. De komende vier maanden moet 6ix9ine een gps-apparaat dragen waarmee gecontroleerd wordt of hij daadwerkelijk thuisblijft.

GEZONDHEIDSPROBLEMEN

Lance Lazzaro, de advocaat van de rapper, schreef twee weken geleden een brief aan de rechter waarin hij eist dat 6ix9ine wegens gezondheidsproblemen eerder de gevangenis uit mag dan op de geplande datum in augustus. Hij schreef onder andere dat 6ix9ine sinds kort last heeft van benauwdheid, maar dat hij van het gevangenispersoneel geen dokter mag zien. 

'Vreesde voor zijn leven'

Het is niet de eerste keer dat Daniel Hernandez, zoals de rapper echt heet, vraagt om strafvermindering. Begin dit jaar vroeg hij ook of hij de laatste maanden van zijn straf thuis uit mocht zitten. De rapper vreesde voor zijn leven vanwege bendeleden in de gevangenis. Dat verzoek werd uiteindelijk afgewezen.

Lees ook: 6ix9ine vreest voor eigen leven in gevangenis en wil straf thuis uitzitten

Samenwerking met justitie

6ix9ine werd in november 2018 gearresteerd wegens betrokkenheid bij een criminele bende. Er hing hem in eerste instantie een straf van 47 jaar boven het hoofd, maar dat werd uiteindelijk maar 2 jaar vanwege zijn "buitengewone samenwerking" met justitie. Op het moment dat hij de straf kreeg, had hij al dertien maanden in voorarrest gezeten. Onlangs werd bekendgemaakt dat de rapper wegens goed gedrag drie maanden eerder vrijkomt. Dat betekent dat 6ix9ine in augustus weer officieel op vrije voeten is.

Populair op FunX.nl

  • Jada Pinkett Smith geeft toe: 'Ik had affaire met August Alsina'

  • Album 'Allemaal een Droom' van Boef gaat viraal

  • 'Grote zorgen bij familie over bipolaire Kanye West'

  • Bedrijf zoekt mensen die tegen betaling willen slapen

  • Politie stopt met zoeken naar Glee-actrice Naya Rivera

  • Bill Gates stelt harde eisen aan verspreiding toekomstig coronavaccin