STER Advertentie
STER Advertentie

Weer kritiek op Memphis Depay na video met lijger

Weer kritiek op Memphis Depay na video met lijger
ANP

Zaterdag 18 april 2020 - 11:17 uur

|

Door:

Thijn

Memphis Depay ligt opnieuw flink onder vuur. De voetballerkrijgt ditmaal kritiek van dierenbeschermingsorganisaties, omdat hij een videoclip op internet heeft gezet waarin een zogenoemde jonge lijger te zien is. De Olympique Lyon- en Oranje-speler plaatste eerder foto's van deze kruising tussen een mannetjesleeuw en vrouwtjestijger, maar kreeg toen ook al flink wat kritiek te verduren.

Dierenorganisaties boos

Dierenbeschermingsorganisaties World Animal Protection, Stichting SPOTS en Stichting AAP zijn ontstemd over de beelden. De organisaties hadden gehoopt dat de voetballer na eerdere kritiek wel beter zou weten. "Door met het welpje op de foto te gaan en hem te gebruiken in een videoclip, creëer je het idee dat het oké is om dieren zo te gebruiken", zegt een woordvoerster in een statement. "Helaas worden wereldwijd allerlei diersoorten - van leeuwen tot olifanten - gefokt voor toerisme. Zo'n selfie lijkt misschien leuk, maar er schuilt veel dierenleed achter. Juist als boegbeelden zoals Memphis Depay zich met zo’n dier laat portretteren, kan het idee ontstaan dat dit heel normaal is. Dit moet je daarom niet willen promoten."

Lees ook: Memphis Depay onder vuur na foto met leeuwenwelpje

Memphis reageert

Memphis verwerpte alle kritiek eerder. Volgens hem kunnen lijgers niet in het wild leven en houdt hij het dier verder niet thuis. "Lijgers zijn door mensen gecreëerd, ze worden niet in het wild geboren. Ik ben een dierenliefhebber", liet hij weten. Bekijk hieronder de video.

Om deze Instagram foto te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Populair op FunX.nl

  • Grote retailers annuleren nu al PS5 pre-orders

  • Republikeinen willen Netflix vervolgen om film 'Cuties'

  • 'Kim ten einde raad door Kanye's nieuwe tirade'

  • Danny volgt pedo-hunters die met nepprofielen op pedo's jagen

  • Geen Sinterklaasintocht meer op Curaçao

  • Rapper YNW Melly kan de doodstraf krijgen