STER Advertentie
STER Advertentie

Beyoncé bezorgd over gevolgen corona voor zwarte mensen

Beyoncé bezorgd over gevolgen corona voor zwarte mensen
EPA

Zondag 19 april 2020 - 17:51 uur

|

Door:

Thijn

Beyoncé maakt zich zorgen over de gevolgen van corona voor zwarte mensen in Amerika. Dat liet de zangeres weten tijdens de wereldwijde corona-special One World.

Thuis werken niet mogelijk

De zangeres toonde steun voor de Afro-Amerikaanse gemeenschap te midden van de gezondheidscrisis en stelde: "Zwarte Amerikanen behoren in grote getallen tot de beroepsbevolking die niet de luxe heeft om thuis te werken. De Afro-Amerikaanse gemeenschappen worden daarom extra hard getroffen tijdens deze crisis. Zeker mensen met reeds bestaande aandoeningen lopen een nog groter risico."

Veel doden

Beyoncé is heel bezorgd. "Dit virus doodt zwarte mensen in een alarmerend hoog tempo hier in Amerika. Een recent rapport in mijn woonplaats Houston, Texas, toonde aan dat 57 procent van de dodelijke gevallen door corona Afro-Amerikaans is. Bescherm uzelf alstublieft. We zijn één familie en we hebben je nodig, we hebben je stemmen en je capaciteiten en je kracht over de hele wereld nodig."

Optimistische afsluiting

Queen Bey eindigt desondanks met een positieve noot. "Ik weet dat het erg moeilijk is, maar wees alsjeblieft geduldig, blijf aangemoedigd, behoud het geloof, blijf positief en blijf bidden voor onze helden. Welterusten, en God zegene jullie allemaal." Benieuwd naar de volledige speech? Check het hieronder:

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Populair op FunX.nl

  • Bedrijf zoekt mensen die tegen betaling willen slapen

  • Kanye West waarschuwt voor coronabestrijding: 'Ze willen chips in ons stoppen!'

  • Badr Hari helemaal ready voor nieuwe wedstrijd

  • Danny (26) is chef-kok: "Ik ga vaak uit eten, maar heb ook een flinke spaarrekening"

  • Numidia: "Ik kon niet geloven dat Boef op mijn track wilde"

  • Usain Bolt deelt opvallende naam en superschattige foto's van dochtertje