STER Advertentie
STER Advertentie

Google onderneemt actie tegen nepadvertenties met Ali B

Google onderneemt actie tegen nepadvertenties met Ali B
ANP Kippa

Maandag 18 mei 2020 - 15:21 uur

|

Door:

Thijn

Nog altijd verschijnen er op internet nepadvertenties van bekende Nederlanders zoals Ali B. Zij blijven ongewild en ongevraagd reclame maken voor producten als bitcoins. Google laat aan Shownieuws weten dat ze druk bezig zijn met het weghalen van dit soort advertenties. 

Nepadvertenties

"Google blijft hard optreden tegen malafide advertenties. In 2019 hebben we er in totaal 2,7 miljard verwijderd", laat een woordvoerder weten. Toch lijkt die aanpak niet altijd even succesvol aangezien er nog altijd advertenties op internet circuleren waarin Ali B zich hard maakt voor bitcoins. Volgens Google blijft het lastig om dit soort ads blijvend te verwijderen. "Dit is een kat- en muisspel waarbij we onze methoden continu aanscherpen om gebruikers en uitgevers te beschermen. Er is dus altijd werk aan de winkel."

Methodes

Hoe Google er precies voor wil zorgen dat de advertenties niet meer te zien zullen zijn willen ze niet onthullen. Het bedrijf is bang dat oplichters hier notities van zullen maken. "We zijn bewust nooit publiekelijk concreet over onze methoden, omdat we het oplichters dan erg makkelijk zouden maken."

Ali Bitcoin

Ali B ligt allang in de clinch met de oplichters. Vorig jaar deelde hij een uitgebreide video waarin hij vertelde dat hij niets met de advertenties te maken heeft. “Ik krijg steeds meer berichten van mensen die vragen ‘kloppen de berichten en of ik de Bitcoin zit?’ Ik zit niet in de Bitcoin, ik weet niks van de Bitcoin. Ik heb er geen verstand van, en ook niet van andere coins. Dus al die nepartikelen van zogenaamd NOS of DWDD, het is allemaal bullshit! Mensen, blijf alsjeblieft een beetje helder nadenken."

Om deze Instagram foto te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Populair op FunX.nl

  • Jennifer Lopez maakt Jimmy Fallon af in TikTok Challenge

  • Woede in VS na dood George Floyd door onnodig gewelddadige arrestatie

  • De historische SpaceX-vlucht is vanavond met het blote oog te zien in Nederland

  • Zangeres Shirma Rouse is 50 kilo afgevallen

  • Snitchen voor geld, of niet? Zo werkt een anonieme tiplijn

  • Archie zat 36 jaar onterecht vast en blaast nu 'America's Got Talent' omver