STER Advertentie
STER Advertentie

Elon Musk en Grimes veranderen naam kind (X Æ A-12)

Elon Musk en Grimes veranderen naam kind (X Æ A-12)
Twitter: Elon Musk

Maandag 25 mei 2020 - 11:19 uur

|

Door:

Elize

Het internet ontplofte toen Elon Musk en Grimes de naam van hun pasgeboren baby bekendmaakten begin mei. Hun zoontje kreeg de naam X Æ A-12 en dat leidde tot heel veel meme's, grapjes, maar ook vragen. Want mag je je kind eigenlijk wel zo noemen? Dat bleek niet zo te zijn. Daarom heeft het stel de naam moeten veranderen.

Wet

In Californië, waar Elon Musk en Grimes wonen, mag het kindje niet de naam X Æ A-12 krijgen. Volgens de wet is het namelijk verboden om cijfers of symbolen in de naam te verwerken. Alleen de 26 letters van het alfabet, koppeltekens en een apostrof zijn toegestaan. 

Nieuwe naam

Op Instagram heeft Grimes laten weten dat de naam vanwege de wet van Californië een klein beetje is aangepast. X Æ A-Xii is nu de officiële naam. Æ is nog steeds niet toegestaan, dus waarschijnlijk zal dit gewoon als 'ae' worden geschreven. 

Betekenis

Grimes maakte eerder al bekend wat de bijzondere naam precies betekent. De 'X' in de naam staat voor de onbekende variabele, zoals in wiskunde. 'Æ' is 'elfentaal' voor Ai, dat 'liefde' en/of 'artificiële intelligentie' betekent. 'A-12' verwijst naar het favoriete vliegtuig van Grimes en Elon. De A kan ten slotte ook nog verwijzen naar Archangel, het favoriete lied van Grimes. 

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Populair op FunX.nl

  • 'Lionel Messi stopt bij FC Barcelona'

  • Boef fixt samenwerking met Tory Lanez voor nieuw album

  • Boef en Numidia de DiXte met TikTok-tune 'Tout Est Bon'

  • Dit bedrijf fixt een bijbaan voor je en betaalt je volledige studie

  • Suriname versoepelt coronaregels

  • Politie waarschuwt voor Purple Lean: 'Begin er niet aan!'