STER Advertentie
STER Advertentie

Beyoncé krijgt Humanitarian Award van Michelle Obama bij de BET Awards

Beyoncé krijgt Humanitarian Award van Michelle Obama bij de BET Awards
Twitter: BET

Maandag 29 juni 2020 - 08:03 uur

|

Door:

Elize

Beyoncé heeft tijdens de BET Awardshow de Humanitarian Award gekregen. Deze prijs werd digitaal uitgereikt door Michelle Obama: "Het maakt niet uit hoe groot de podia worden waar Beyoncé op staat, ik weet dat mijn meisje niet tevreden is totdat ze al haar shine met de volgende generatie deelt."

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Test

De Humanitarian Award wordt elk jaar gegeven aan een artiest of bekend persoon die zich in heeft gezet voor goede doelen of activisme. De prijs ging eerder al naar Muhammad Ali, Chance the Rapper en Nipsey Hussle.

Beyoncé krijgt de prijs onder andere voor het opzetten van de #IDIDMYPART Mobile Testing Relief Campaign samen met haar moeder. Met deze campagne wilde Bey het mogelijk maken dat de inwoners van haar hometown Housten gratis en in hun eigen huis getest konden worden op corona. 

De artiest liet in april weten zich zorgen te maken over de gevolgen van corona voor de zwarte gemeenschap in de Verenigde Staten. Uit cijfers bleek namelijk dat daar disproportioneel veel coronadoden in de zwarte gemeenschap vallen.

BeyGOOD
Beyoncé heeft zich daarnaast voor verschillende goede doelen ingezet met haar BeyGOOD-initaitief. Samen met Jack Dorsey, mede-oprichter en CEO van Twitter, doneerde ze 6 miljoen dollar aan organisaties rondom mentale gezondheid. Ook steunt haar initiatief organisaties die zich inzetten voor stemrecht en schoolbeurzen. 

Eer

Beyoncé vond het een eer om de prijs te ontvangen. Ze droeg de award op aan al haar "broers en zussen die anderen aanzetten tot verandering". Ook benadrukte de artiest hoe belangrijk het is om te stemmen. "We moeten stemmen alsof ons leven ervan afhangt. Want dat is ook zo."

BET Awards

De 20ste BET Awardshow werd vannacht virtueel gehouden vanwege de coronacrisis. De prijsuitreikingen en optredens waren te zien via een livestream. Roddy Ricch won de Album of the Year Award met Please Excuse Me For Being Antisocial, Megan Thee Stallion werd verkozen tot Best Female Hip Hop Artist en DaBaby tot Best Male Hip Hop Artist. Michal B Jordan en Issa Rae werden verkozen tot beste acteur en actrice en LeBron James en Simone Biles kregen de prijs voor beste sportman en sportvrouw van het jaar. Je kunt alle winnaars hier terugvinden.

De optredens werden verzorgd door onder anderen Summer Walker, Usher, Alicia Keys en Lizzo. Roddy Ricch en DaBaby gebruikten hun optreden van Rockstar om een statement te maken.

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

 

Populair op FunX.nl

  • Danny volgt pedo-hunters die met nepprofielen op pedo's jagen

  • Nieuwe maatregelen kabinet: 'Horeca om 01.00 dicht, maximaal 50 man erin'

  • Rutte: “Het virus is met een comeback bezig”

  • Football manager 2020 nu tijdelijk gratis op te halen

  • Ibrahim (18) kwam als bootvluchteling naar Nederland en shinet nu op Vogue-cover

  • Cardi B en Offset gaan scheiden