STER Advertentie
STER Advertentie

Kanye West woest op verkiezingshoofd Ohio

Kanye West woest op verkiezingshoofd Ohio
AFP

Donderdag 27 augustus 2020 - 10:24 uur

|

Door:

Daisy

Er gaat bijna geen dag voorbij zonder relletje rondom Kanye West de laatste tijd. Nu is de rapper en presidentskandidaat het er niet mee eens dat hij niet op het stemformulier in Ohio wordt opgenomen voor de presidentsverkiezingen in november. Volgens The Hollywood Reporter klaagt de rapper daarom het Republikeinse verkiezingshoofd van de staat, Frank LaRose, aan om zo alsnog verkiesbaar te kunnen worden in Ohio.

afgewezen

Afgelopen week wees Ohio de bijna 15.000 handtekeningen die Kanye eerder deze maand had verzameld en het papierwerk dat hij had ingeleverd af, omdat die niet de juiste informatie bevatten. Volgens de advocaten van de rapper is het echter de taak van LaRose om iedere petitie van een onafhankelijke presidentskandidaat te accepteren zolang er geen protest tegen is en het niet in strijd is met de wet in Ohio.

Lees ook: Kanye West voor miljoenen aangeklaagd door Amerikaans techbedrijf

een zooitje 

Kanye werd ook in Missouri, Wyoming, Illinois, Wisconsin en Montana bij zijn aanmelding als presidentskandidaat al afgewezen. Daarnaast maakt hij er zelf ook een beetje een zooitje van. Zo heeft hij in een aantal staten de deadline om zich aan te melden gemist. Ook is Kanye al te laat met het inleveren van papierwerk bij de federale kiescommissie. In acht staten waaronder Iowa, Colorado en Oklahoma kunnen mensen in november wél op hem stemmen.

Populair op FunX.nl

  • Grote retailers annuleren nu al PS5 pre-orders

  • Republikeinen willen Netflix vervolgen om film 'Cuties'

  • 'Kim ten einde raad door Kanye's nieuwe tirade'

  • Danny volgt pedo-hunters die met nepprofielen op pedo's jagen

  • Geen Sinterklaasintocht meer op Curaçao

  • Rapper YNW Melly kan de doodstraf krijgen