STER Advertentie
STER Advertentie

Dansgroep verbluft 'Britains Got Talent'-publiek met BLM-dans

Maandag 14 september 2020 - 16:33 uur

|

Door:

Thijn

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

In Britain's Got Talent heeft dansgroep 'Diversity' de jury omvergeblazen met een dans die ge├»nspireerd is op de Black Lives Matter-beweging. In de dans worden veel recente gebeurtenissen verwerkt en dat leidt tot een aangrijpend optreden. Toch zijn er meer dan 15.000 klachten over de dans binnengekomen. 

Black Lives Matter

De dansgroep verwerkt in de act een hoop beladen gebeurtenissen. Zo zien we onder andere hoe een van de dansers door een agent op de grond wordt gedrukt met een knie in zijn nek en zegt: "I can't breathe", geinspireerd op de dood van George Floyd. Daarnaast tonen de dansers aan hoe het Britse systeem oneerlijk is en activisten verandering eisen.

15.000 klachten

De jury en het publiek waren naderhand ontzettend enthousiast over het optreden. Tijdens de afsluit ontvangt de groep een staande ovatie en een luidt applaus. Toch kon niet iedereen het optreden waarderen. SkyNews meldt dat Ofcom, het bedrijf dat Britse televisie reguleert, maar liefst 15.000 klachten heeft ontvangen. Sommige mensen vinden dat de dans respectloos is naar slachtoffers van politiegeweld, anderen vinden dat politiek geen plaats hoort te hebben in een show als BGT. 

'Negativiteit heeft de minderheid'

Jurylid van BGT, Ashley Banjo verdedigt het optreden echter. Volgens hem zijn de reacties juist overwegend positief. "Ik weet dat veel persberichten en krantenkoppen over de klachten en negativiteit gaan, maar geloof me: de negativiteit heeft de minderheid", vertelt hij zondag in een video op zijn Instagram.

Om deze Instagram foto te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Populair op FunX.nl

  • Blacka wordt komende donderdag vrijgelaten uit gevangenis

  • 'The Lion King' krijgt tweede live-action film

  • Bikini-foto Kylie Jenner resulteert in 48.000 nieuw geregistreerde stemmers

  • Famke Louise houdt woord en bezoekt Diederik Gommers in ziekenhuis

  • Michelle (20) spaart zo veel mogelijk: "Ik ben niet van plan om in Nederland te blijven"

  • Merel van Amnesty International: "De politie 'weet' van tevoren wie de volgende crimineel wordt"