Events

Gratis filmpje pakken in open lucht

  1. Newschevron right
  2. Gratis filmpje pakken in open lucht
Deze week is het weer zover. De Pleinbios in Rotterdam staat weer voor je klaar. Vanaf woensdag kun je elke dag genieten van een mooie, spannende of interessante film op het Lloyd Multiplein. Neem je eigen stoel mee en schuif aan voor onder andere Juno, Atonement, Tussenstand, Das Leben der Anderen en de Bourne Ultimatum. Klik snel verder voor het hele overzicht!WOENSDAG 20 AUGUSTUS 21.30 JUNO

Regie: Jason Reitman Met: Ellen Page, Michael Cera, Jennifer Garner e.a. - VS 2007 - kleur 96 min. Ned. ondertiteld.

De zestienjarige Juno MacGuff komt erachter dat ze zwanger is geworden na een eenmalige vrijpartij met haar goede vriend Paulie. Het blijkt al snel dat ze aan Paulie niet veel heeft om te besluiten wat te doen. Juno besluit haar aanstaande kind ter adoptie aan te bieden. Het jonge echtpaar Vanessa en Mark lijkt geschikt als adoptieouders en het klikt met Mark omdat hij een professionele muzikant en componist is. Hoofdrolspeelster Ellen Page zet een slimme, emotioneel rijkgeschakeerde tiener neer en ook alle andere personages zijn met liefde en compassie geschetst in deze met een Oscar onderscheiden feelgood film.

DONDERDAG 21 AUGUSTUS 21.30 GO WITH PEACE JAMIL

Regie: Omar Shargawi Met: Dar Salim, Khalid Al-Subeihi, Munir Shargawi e.a. - Denemarken 2008 - kleur 90 min. Engels ondertiteld

In een flitsende stijl wordt hoofdpersoon Jamil geïntroduceerd. Jamil heeft met een emotionele geweldadige actie de vicieuze cirkel van wraak en vergelding tussen soennieten en sjiïeten weer nieuw leven ingeblazen. In zijn rauwe debuutfilm schetst Shargawi met een kleurrijke Arabische cast op trefzekere wijze het Arabische immigrantenmilieu in een grote westerse stad, waar amper een woord - in dit geval - Deens aan te pas komt. Op het afgelopen Filmfestival Rottedam werd de film onderscheiden met een Tiger Award, de prijs voor beginnende filmmakers.

VRIJDAG 22 AUGUSTUS 21.30 EASTERN PROMISES

Regie: David Cronenberg Met: Viggo Mortensen, Naomi Watts e.a. - Canada/ Engeland/VS 2007 - kleur 100 min. ned.ondertiteld.

Londen. Nadat een tienermeisje in het ziekenhuis overlijdt bij de bevalling van een gezond kind ontdekt verpleegster Anna (Naomi Watts) een Russisch geschreven dagboek in haar tasje. In een poging te achterhalen wie de nabestaanden zijn klopt ze aan bij het Oost-Europese restaurant Trans-siberia van Semyon. Hij biedt aan het dagboek voor haar te vertalen, maar heeft daar als lid van de Russische maffia zo zijn eigen redenen voor. Anna vormt in Semyon’s ogen een gevaar en de niets en niemandontziende Nikolai Luzhin (Viggo Mortensen) moet ervoor zorgen dat de maffia niet in verband wordt gebracht met het overleden tienermeisje.

ZATERDAG 23 AUGUSTUS 21.30 ATONEMENT

Regie: Joe Wright Met: Keira Knightley, James McAvoy, Romola Garai e.a. - VS/ Eng/ Fr 2007 - kleur 122 min. Ned. ondertiteld.

De Engelse zomer van 1935, op de warmste dag van het jaar. Onder de naderende dreiging van de tweede wereldoorlog leiden Briony Tallis en haar familie een bevoorrecht en luxe leventje in hun Victoriaans-Gothische landhuis. Briony, een aankomende schrijfster, is een jong meisje met een levendige verbeelding. Na een aantal catastrofale misverstanden beschuldigt ze Robbie Turner, de zoon van de huishoudster en minnaar van haar zus Cecelia van een misdrijf. Deze beschuldiging verandert op dramatische wijze de levensloop van alle betrokkenen.

ZONDAG 24 AUGUSTUS 21.30 CONTROL

Regie: Anton Corbijn Met: Sam Riley, Samantha Morton, Alexandra Lara e.a. - Eng/JAP/Austr 2007 - zwart-wit 122 min. Ned. ondertiteld.

In sfeervol zwart-wit gedraaide debuutfilm van (pop)fotograaf Anton Corbijn gaat over Ian Curtis, de zanger van postpunkband Joy Division, die op 23-jarige leeftijd zelfmoord pleegde. Jaren ’70. Ian is nog een tiener en trouwt met eerste liefde Deborah. Tijdens een concert van de Sex Pistols ontmoet hij Bernard Sumner en Peter Hook waarmee hij Joy Division opricht. Hij wordt de zanger en songwriter van de band die al snel legendarische optredens geeft. De energieke muziek en een geloofwaardige Sam Riley als Ian Curtis dragen de film.

MAANDAG 25 AUGUSTUS 21.30 TUSSENSTAND

Regie: Mijke de Jong Met: Elsie de Brauw, Marcel Musters, Stijn Kommen e.a. - NL 2007 - kleur 80 min. Ned. gesproken.

Als hun 17-jarige zoon zich terugtrekt in een stilzwijgend isolement, proberen twee voormalige geliefden het contact met elkaar en hun zoon te herstellen. Maar de gesprekken tussen de twee worden harder en heftiger en lopen stuk op hun frustraties uit het verleden en hun onvermogen naar elkaar te luisteren. Tussenstand is een onconventionele film over liefde, eenzaamheid en het onvermogen tot communiceren. De film werd op het Nederlands Filmfestival onderscheiden met 3 gouden Kalveren - voor beste regie, beste geluid en beste actrice.

DINSDAG 26 AUGUSTUS 21.30 TRICKS

Regie: Andrzej Jakimowski Met: Damian Ul, Ewelina Walendziak, Rafal Guzniczak e.a. - Polen 2007 - kleur 95 min. ned. ondertiteld.

Tricks, van de jonge Poolse regisseur Andrzej Jakimowski, schildert in warme tonen het leven op het Poolse platteland, gezien door de vroegwijze ogen van het zesjarige jongetje Stefek. Hij leeft met zijn moeder en oudere zuster in een dorp bij Wrowclaw op het Poolse platteland. Stefek observeert de wereld: zijn zus Elka probeert vooruit te komen, haar vriend Jerzy heeft een oogje op de wulpse Violka. Stefeks vader is jaren geleden weggelopen, maar de jongen meent hem te herkennen op het plaatselijke station. Met ‘trucs’ probeert Stefek hem terug te winnen.

WOENSDAG 27 AUGUSTUS 21.30 TRANSYLVANIA

Regie: Tony Gatlif Met: Asia Argento, Birol Unel, Amira Casar e.a - Frankrijk 2006 - kleur 103 min. Ned. ondertiteld.

Zingarina is zwanger van haar grote liefde, een Roemeense muzikant. Hij is plotseling uit Frankrijk vertrokken en zij besluit hem achterna te reizen samen met haar vriendin Marie. Aangekomen in Transsylvanië, hartje Roemenië, geven ze zich over aan het betoverende land en de muziek. Als Zingarina haar vriend eindelijk heeft gevonden, blijkt hij echter niets meer van haar te willen weten. Gek van verdriet verlaat ze Marie en zwerft ze eenzaam en zwanger door de vreemde, winterse contreien, tot ze de avonturier Tchangalo ontmoet. Een ongewoon liefdesverhaal waarbij de meeslepende muziek een hoofdrol speelt.

DONDERDAG 28 AUGUSTUS 21.30 HALLAM FOE

Regie: David Mackenzie Met: Jamie Bell, Sophia Myles e.a. - Engeland 2007 - kleur 95 min. Ned. ondertiteld.

Coming of age-film over Hallam Foe, een buitenbeentje die de dood van zijn moeder maar moeizaam kan verwerken en vermoedt dat zijn stiefmoeder er de schuld voor draagt. Na een confrontatie neemt Hallam de benen naar Edinburgh waar hij als een ongetemd dier op de daken leeft. Van daaruit bespiedt hij de wereld ginds beneden in de hoop dat hij tot die wereld toe kan treden. Vooral Kate, die sprekend op zijn moeder lijkt, kan op zijn belangstelling rekenen.

VRIJDAG 29 AUGUSTUS 21.30 DAS LEBEN DER ANDEREN

Regie: Florian Henckel von Donnersmarck Met: Ulrich Mühe, Martina Gedeck, Sebastian Koch e.a. - Duitsland 2006 - kleur 137 min. Ned. ondertiteld.

Oost-Berlijn, 1984. De succesvolle toneelschrijver Georg Dreyman en zijn geliefde, de actrice Christa-Maria Sieland zijn populaire intellectuele sterren in de DDR. Maar hun acties en vooral gedachten zijn niet altijd in lijn met de ideologie van de socialistische heilstaat. De minister van Cultuur is érg geïnteresseerd in Christa-Maria en geeft de geheime dienst- de Stasi- opdracht hen af te luisteren. Stasi-agent Wiesler begint zoals gewoonlijk plichtsgetrouw aan deze taak. Maar hoe meer hij in hun leven wordt gezogen, des te meer moeite heeft hij zijn loyaliteit naar de staat te behouden.

ZATERDAG 30 AUGUSTUS 21.30 THE BOURNE ULTIMATUM

Regie: Paul Greengrass Met: Matt Damon; Julia Stiles; David Strathairn e.a. - VS/ Duitsland 2007 - kleur 115 min. Ned. ondertiteld.

Matt Damon is voor de derde keer Jason Bourne in een zinderende actiethriller naar de boeken van Robert Ludlum. Bourne is een aan geheugenverlies lijdende spion en huurmoordenaar. Sinds hij enkele jaren geleden werd gevonden in de Middelandse zee bij Italië is hij op zoek naar zijn ware identiteit. Machtige partijen zien hem echter liever van de aardbol verdwijnen. In The Bourne Ultimatum heeft Jason niets meer te verliezen en zet hij alles op alles om antwoorden te vinden op zijn vragen over zijn verleden. Zijn zoektocht leidt hem de hele wereld over waarbij hij uit de klauwen van zijn achtervolgers moet zien te blijven…

Bekijk hier de trailer:

{youtube}JJoVljaZP0k{/youtube}


ZONDAG 31 AUGUSTUS 21.30 KIES JOUW KLASSIEKER :

1 THE NIGHT OF THE HUNTER
Regie: Charles Laughton, Robert Mitchum Met: Robert Mitchum, Shelley Winters, Lillian Gish e.a. - VS 1955 - zwart-wit 93 min. Ned.ondertiteld.

Een gevangenis in de Amerikaanse staat Virginia ten tijde van de Grote Depressie (jaren ’20): Ben Harper, een wegens roofmoord ter dood veroordeelde gevangene, praat in zijn slaap en bekent dat hij zijn kinderen de bergplaats van het gestolen geld heeft toevertrouwd. Harpers psychopathische celmaat Harry Powell (Robert Mitchum) hoort het gemompel en besluit de buit binnen te halen. Eenmaal op vrije voeten dringt de als priester vermomde Powell het leven van Harpers vrouw en kinderen binnen en zet bepaald geen zachtzinnige middelen in om het geroofde geld te achterhalen. Regisseur Laughton betitelde zijn Gothic thriller zelf als een ‘nachtmerrieachtig Moeder de Gans-verhaal’.

2 BLACK NARCISSUS
Regie: Michael Powell, Emeric Pressburger Met: Deborah Kerr, David Farrar, Jean Simmons e.a. - Engeland 1947 - kleur 100 min. Ned. ondertiteld.

Black Narcissus - in schitterend Technicolor - geldt als één van de hoogtepunten van de Britse cinema. Dit broeierig psychologisch portret van vijf nonnen die in de onherbergzame Himalaya een missiepost openen en ten prooi vallen aan onderdrukte erotische begeertes en waanzin, is de meest exotische film van het regisseursduo Michael Powell en Emeric Pressburger. Art direction, het sprookjesachtige decor (de film werd helemaal opgenomen in de studio) en het camerawerk kregen Oscars, Deborah Kerr in haar rol van moeder-overste werd door filmcritici uitgeroepen tot beste actrice.

3 PROFESSIONE: REPORTER
Regie: Michelangelo Antonioni Met Jack Nicholson, Maria Schneider e.a. - Frankrijk 1975 - kleur 124 min. Ned. ondertiteld.

Jack Nicholson vertolkt een verslaggever die in Afrika een guerrillabeweging onderzoekt. Hij heeft genoeg van zijn werk en zijn huwelijk en krijgt door het overlijden van een medehotelgast de kans om met diens identiteit een nieuw - naar later blijkt gevaarlijk - leven te beginnen. In zijn nieuwe rol trekt hij door Europa, belaagd door zijn vrouw, geheim agenten, wapenhandelaren en een mysterieuze architectuurstudente (Maria Schneider). Hij eindigt in een Spaans dorp. Het is vooral de slotscène die de film zijn klassieke status bezorgde. Antonioni toont zich in Professione: Reporter een stilistisch perfectionist die, met name in zijn gebruik van geluidseffecten en fotografische kadreringen, zijn tijd ver vooruit was.
Ster advertentie
Ster advertentie