Films, Series & TV

Serie update: Bezigheidstherapie voor je weekend

  1. Newschevron right
  2. Serie update: Bezigheidstherapie voor je weekend

Series. We kijken ze allemaal. De één wat obsessiever dan de ander. Je wil wel naar die verjaardag van je nichtje, maar Netflix blijft maar afleveringen Orange Is The New Black spugen en je kunt gewoon niet stoppen met kijken. Dat werk. De laatste tijd schieten de nieuwe series links en rechts als paddestoelen uit de grond, dus leek het ons een goed idee om voor jou een beetje orde te scheppen in die kijkvoerchaos. Vanaf nu schotelen we je iedere vrijdagochtend bij Fernando de laatste nieuwtjes voor en kun je daarna de boel hier nog even teruglezen. Hoe handig is dat?!

American Crime Story: The people v. oj simpson

Afgelopen week kwam in de media naar buiten, dat er op miraculeuze wijze een mes boven water is getoverd, die al dan niet gebruikt zou zijn in de moord op Nicole Brown Simpson en haar vriend Ronald Goldman. De twee werden ruim twintig jaar geleden bij het huis van Nicole neergestoken en de populaire American Football-speler en acteur O.J. Simpson werd als hoofdverdachte aangewezen. Wat volgde was één van de meest bizarre rechtzaken die de wereld ooit heeft gezien en deze trial of the century is nu verfilmd door FX. Je weet wel, FX, die van klappers als Fargo en American Horror Story. Heb jij nou geen idee wie O.J. Simpson is of was je destijds te jong om het allemaal te kunnen volgen? Check deze!

Als je na het zien van deze trailer denkt "Waar zijn alle ninja's en explosies?"... Nou, die zijn er niet. Je moet deze niet kijken met de verwachting dat de adrenaline aflevering na aflevering door je lichaam zal gieren. Deze serie is nice, omdat het een blik werpt op een realiteit die zó bizar is, dat je 'm bijna niet kunt geloven.

Je kunt American Crime Story vanaf 28 maart kijken bij Net5.

underground en roots

Selma. 12 Years A Slave. Amistad. The Butler. De afgelopen jaren werd op het grote scherm het verhaal van onderdrukking en ongelijkheid met enige regelmaat verteld. Op vaak indrukwekkende wijze kreeg de bioscoopbezoeker hoofdstukken uit de geschiedenis voorgeschoteld waar we eigenlijk liever niet aan terugdenken. Meer dan eens liepen we na twee uur met een knoop in de maag de zaal uit en hadden we 's avonds in bed nog iets om over na te denken. Mooi zo. Series blijven wat dat betreft nog wat achter. Met smullers als Power, Ballers en Being Mary Jane komt er gelukkig al wel wat meer kleur op je beeldbuis, maar de zwaardere thema's zijn voor de televisiebazen net broodjes uit de oven, daar kun je alleen maar je vingers aan branden. Tot nu.

Afgelopen woensdag is bij WGN Underground in première gegaan. Een tienluik over een groep slaven op een katoenplantage in Georgia, die met risico voor eigen leven een plan beraamt om naar het Noorden van Amerika te vluchten. Gezellig liggend op de bank met een zak Hamka's op je buik is anders, maar zie het als huiswerk. Als een lesje "ooit, maar dit nooit meer.".

Als je in de eerste minuut van een nieuwe serie meteen BLKKK SKKKN HEAD van Kanye om je oren krijgt, dan weet je dat er iemand met verstand van muziek heeft aan mogen schuiven bij de produktievergaderingen. Niemand minder dan John Legend is executive producer van Underground en dat kun je wel horen. De vraag is of zijn bijdrage deze serie tot een enorm succes gaat maken, want de eerste aflevering voelt nog wat shaky aan. Vooral het acteerwerk lijkt wat te licht voor zo'n zwaar onderwerp. Soms moet je een paar keer met iemand op date voordat de vonk echt overslaat, dus we schrijven Underground zeker nog niet af.

Net als WGN komt ook History Channel met een serie over het slavernijverleden. Met Roots maken zij een remake van de serie die in 1977 (hadden ze toen al televisie dan?) negen Emmy's binnen wist te slepen. History Channel heeft met onder andere Vikings en Texas Rising al laten zien dat ze wel van aanpakken weten en met een cast met Laurence Fishburne, Forest Whitaker, T.I. en Anna Paquin (Sookie in True Blood) mogen we wel wat verwachten. Toch? Vinden wij wel.

Roots kun je vanaf 30 mei kijken bij History Channel.

Gebeurt er komende week nog wat?

Zoveel zielen, zoveel smaken. Iedereen gaat goed op z'n eigen series. Hier het kijkvoer wat de komende week (weer) begint.

11 maart Bosch (Amazon) Seizoen 2
Flaked (Netflix) Seizoen 1

13 maart Project Orpheus (AVRO/TROS) Seizoen 1
Draadstaal (VPRO) Seizoen 8
Houdini & Doyle (iTV) Seizoen 1

15 maart Crowded (NBC) Seizoen 1
Faking It (MTV) Seizoen 3

16 maart The Americans (FX) Seizoen 4
Nashville (ABC) Seizoen 5B

Ster advertentie
Ster advertentie