Films, Series & TV

Serie update: Roots, Kingdom en een nieuwe serie voor Jamie Foxx

  1. Newschevron right
  2. Serie update: Roots, Kingdom en een nieuwe serie voor Jamie Foxx

Vanochtend ging het bij Start voornamelijk over de première van Roots bij History Channel, maar er is meer te melden. Kingdom, een must see voor liefhebbers van mixed martial arts, is weer begonnen, Jamie Foxx komt met een nieuwe serie en de maker van Fargo gaat aan de haal met X-Men. Het is me allemaal wat.

Roots

Een aantal maanden geleden kwam de trailer hier al voorbij, maar afgelopen week is dan eindelijk Roots in premiere gegaan bij History Channel. Het verhaal over Kunta Kinte, die in 1767 door de Engelsen in Gambia gevangen werd genomen en als slaaf naar Amerika werd verscheept. Een remake van de serie, die in 1977 in Amerika zoveel stof deed opwaaien.

Forest Whitaker, Laurence Fishburne, Anna Paquin (Sookie uit True Blood),T.I., Mekhi Phifer, Questlove. Je zou bijna beter op kunnen noemen wie er níét bij het maken van Roots betrokken is geweest.

Maakt dat Roots even meeslepend en imponerend als vergelijkbare voorgangers van het grote scherm als Amistad en 12 Years A Slave? Misschien niet helemaal, maar in een tijd waarin je als donkere jongen in een 'te dure auto' schijnbaar nog steeds fair game bent en het huidige karakter van Zwarte Piet door velen vurig verdedigd blíjft worden, is dit verplicht kijkvoer voor iedereen.

Kingdom

Maanden keken we uit naar Alistair Overeem vs. Andrei Arlovski in een volgepakt Ahoy, maar we hadden thuis voor de tv de zak Cheese Union nog niet opengetrokken of het was alweer voorbij. Wil je wat langer genieten van strak afgetrainde gasten, die elkaar omringd door kippengaas het licht uit de ogen timmeren, dan is Kingdom misschien wel iets voor jou. Het tweede seizoen is deze week weer van start gegaan.

Kingdom gaat over MMA legende Alvey Kulina, die een gym runt waar hij zowel zijn zoons als de net uit de gevangenis vrijgelaten Ryan klaarstoomt voor het betere hak- en beukwerk. Nog best een pittige klus, want hun privélevens zorgen voor nogal wat afleiding.

Nieuwe Serie voor Jamie FoXX?

Inmiddels kennen we Jamie Foxx van blockbusters als Ray, Django Unchained en Miami Vice, maar er was een tijd waarin hij het met zijn Jamie Foxx Show op een veel kleiner scherm moest doen. Sterker nog, zonder Jamie had Judeska misschien nooit bij FC Kip gewerkt...

Deze week werd bekend dat de zender Showtime Foxx en Tom Kapinos, de bedenker van de hitserie Californication, de kans heeft gegeven om met een pilot te komen voor White Famous. Het verhaal van een donkere stand up comedian (Jamie Foxx), die de geloofwaardigheid bij zijn achterban probeert te behouden, ondanks dat zijn publiek steeds blanker wordt. Het betekent dat we Foxx weer terug op het podium gaan zien, dus is het hopen op heel veel meer van dit...

X-Men de serie

Na ABC (Agents Of SHIELD, Agent Carter) en Netflix (Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage) gaat Marvel ook met FOX samenwerken. Goed nieuws! Voor FX gaan zij aan de haal met de verknipte zoon van X-Men's professor Charles Xavier, David Haller A.K.A. Legion.

David gaat niet helemaal lekker, hij heeft stemmen in z'n hoofd. Elke stem stuurt één van zijn vele super powers aan. Helemaal prima natuurlijk, want van super powers kun je er nooit genoeg hebben. Vind ik niet tenminste. In tegenstelling tot zijn vader zet David zijn skills niet altijd in voor de goede zaak. Mooi. We love us a good bad guy.

Legion laat nog wel even op zich wachten, dus voor nu richten we al onze pijlen op 30 september als Netflix met hún derde Marvel-held, Luke Cage, op de proppen komt.

Gebeurt er deze week nog wat?

Ik dacht 't wel.

3 juni Outcast (Cinemax) Seizoen 1

5 juni Feed The Beast (AMC) Seizoen 1
Secret City (Showcase) Seizoen 1

6 juni Barbarians Rising (History) Seizoen 1
Angie Tribeca (TBS) Seizoen 2
unREAL (Lifetime) Seizoen 2

7 juni Casual (Hulu) Seizoen 2

Ster advertentie
Ster advertentie