Films, Series & TV

Nederlandse Angelo White wint Oscar voor Best Visual Effects

  1. Newschevron right
  2. Nederlandse Angelo White wint Oscar voor Best Visual Effects

De Nederlandse Angelo de Witt a.k.a. Angelo White is nog maar 26 jaar en werkte al mee aan verschillende Hollywood-blockbusters, zoals 'The Hobbit', 'Dawn of The Planet of the Apes' en 'Mazerunner'. Hij maakte daarnaast ook deel uit van het Visual Effects-team van 'Jungle Book'. Zijn harde werk is nu al beloond met niets minder dan een Oscar in de categorie Best Visual Effects!

Update 3 maart: Hoewel zijn team wel degelijk een Oscar in ontvangst mocht nemen, blijkt zijn eigen aanwezigheid bij de Oscars niet waar.

groot feest

De Wereld Draait Door interviewde hem over zijn ervaringen tijdens het belangrijkste Hollywood-evenement van het jaar. Hij vertelt dat hij het voor de uitreiking nog rustig aan deed, maar na de winst werd er natuurlijk hard gefeest.

''Nadat we de Oscar wonnen, was het natuurlijk één groot feest. We zijn naar het feest van Vanity Fair gegaan in Beverly Hills, daar waren alle sterren en hotshots uit de filmindustrie. Eten, drank, het was mega chique en gezellig. Daarna nog doorgegaan in een club, Playhouse. Overal beroemdheden, maar ik ben niet het type dat gaat aanpappen met iemand omdat hij bekend is. Zes uur 's ochtends was ik terug in het hotel, om tien uur ging mijn vlucht, dus ik heb niet heel veel geslapen. Maar het was het zeker waard!''

Mowgli

Voor wie 'Jungle Book' nog niet heeft gezien: in de film wordt slechts één personage gespeeld door een echte acteur. Het gaat natuurlijk om de kleine Mowgli, die wordt gespeeld door Neel Sethi. Hij leeft in de jungle met verschillende dieren, die met een computer geanimeerd zijn. Ook de omgevingen worden door een computer gebouwd. Angelo White voegt deze beelden samen om één geheel te krijgen dat geloofwaardig overkomt. ''Alles wat niet kan, dat maken wij,'' vertelt hij aan RTL Boulevard.

Live-action

Verschillende delen van de film zijn opgenomen in een studio met een blauw scherm. Voor de bewegingen van de dieren worden ook mensen gebruikt, die volledig in het blauw gekleed gaan. Alles wat in het blauw is opgenomen, kan vervolgens via de computer worden aangepast. Deze vorm van animatie wordt live-action genoemd. In deze video maakt Angelo zichtbaar hoe dat precies in elkaar zit:

Sorice

Angelo White gaat binnenkort terug naar L.A. Hij heeft net zijn eigen kortfilm 'Sorice' uitgebracht, die al werd opgepikt door een grote productiemaatschappij die verantwoordelijk is voor onder andere 'Hellboy', 'Man of Steel' en 'Die Hard'. Benieuwd naar zijn kortfilm? Bekijk hem hier.

Ster advertentie
Ster advertentie