Films, Series & TV

Angstaanjagend verhaal achter horrorfilm The Evil Within

  1. Newschevron right
  2. Angstaanjagend verhaal achter horrorfilm The Evil Within

Een horrorfilm hoort angstaanjagend te zijn, maar het verhaal achter The Evil Within kan je nekharen ook overeind laten staan. Regisseur Andrew Getty heeft vijftien jaar gewerkt aan de film die gebaseerd is op de nachtmerries die hem jarenlang als kind achtervolgden. Getty stak miljoenen dollars om zijn absurd slechte herinneringen zo goed mogelijk in beeld te brengen, maar overleed helaas voor de release van zijn verhaal.

Duivelse geest

The Evil Within draait om een jochie dat tegen zijn eigen spiegelbeeld praat, zoals regisseur Getty dat blijkbaar ook deed. Dat spiegelbeeld blijkt in de film een duivelse geest te zijn die 's nachts in zijn nachtmerries verschijnt en hem probeert te overtuigen om te gaan moorden. Het jochie weigert dit en daarom besluit de geest hem psychisch kapot te maken en zo te forceren dat hij toch gaat moorden.

Overleden

Regisseur Andrew Getty werkte vijftien jaar lang obsessief aan de film die uiteindelijk bijna tien miljoen dollar heeft gekost. Hij liet zijn eigen camera's maken en stak veel tijd in het perfectionistische productieproces. Dat geld kon hij uitgeven, omdat een groot deel uit zijn eigen zak kwam dankzij een flinke erfenis die zijn opa voor hem achterliet. Getty werkte jaren aan de film, maar overleed in 2015 op 46-jarige leeftijd aan een maag-darmbloeding als gevolg van zijn jarenlange verslaving aan crystal meth. Producer Michael Luceri heeft de film uiteindelijk afgemaakt en uitgebracht.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto: Vision Films

Ster advertentie
Ster advertentie