Films, Series & TV

Mark Wahlberg verslaat Dwayne Johnson als best betaalde acteur ter wereld

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Mark Wahlberg verslaat Dwayne Johnson als best betaalde acteur ter wereld

Mark Wahlberg is de best betaalde acteur ter wereld. Het afgelopen jaar heeft hij maar liefst 68 miljoen dollar verdiend dankzij films als Daddy's Home 2 en Transformers: The Last Knight. Dat maakt Forbes bekend in hun jaarlijkse lijst van de twintig best betaalde acteurs.

Top 3

Wahlberg verslaat daarmee net Dwayne Johnson die vorig jaar bovenaan de lijst stond. The Rock verdiende dit jaar 65 miljoen dollar, onder andere door de film Jumanji. De top drie wordt afgesloten door Vin Diesel die $54,5 miljoen verdiend heeft.

Niet uit Amerika

De twintig best betaalde acteurs verdienden tussen 1 juni 2016 en 1 juni 2017 bij elkaar zo'n 720 miljoen dollar. Een kwart van de acteurs die op de lijst van dit jaar staan, komen niet uit de VS. Het gaat om de Australische Chris Hemsworth, de Chinese Jackie Chan en de Bollywoodsterren Shah Rukh Khan, Salman Khan and Akshay Kumar.

Vrouwen

Er is uiteraard ook een lijst gemaakt van de best betaalde vrouwelijke actrices ter wereld. Hierin staat Emma Stone bovenaan de lijst met een inkomen van 26 miljoen dollar.

Foto: AFP

Ster advertentie
Ster advertentie