Films, Series & TV

Narcos-bedenker maakt prequel op American Gangster met muziek van Kendrick Lamar

foto: YouTube: YouTube Movies
  1. Newschevron right
  2. Narcos-bedenker maakt prequel op American Gangster met muziek van Kendrick Lamar

Chris Brancato, één van de makers van Narcos, gaat een prequel maken op de succesvolle gangsterfilm American Gangster uit 2007. In een interview met ScreenDaily laat Brancato weten dat het script van zijn gangsterfilm The Godfather Of Harlem zo goed als af is. Ook laat hij weten dat hij met niemand minder dan Kendrick Lamar in gesprek is over de muziek.

Grote maffiabaas

American Gangster kwam tien jaar geleden uit. In deze film staat het hoofdpersonage Frank Lucas centraal, gespeeld door Denzel Washington. Hij was jarenlang de chauffeur en rechterhand van misdaadbaas Bumpy Johnson. Na zijn overlijden, neemt Lucas zijn zaakjes over. Binnen een korte tijd weet hij zo'n sterk drugsnetwerk op te zetten, dat hij uitgroeit tot één van de grootste maffiabazen ooit.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

bumpy johnson & Malcolm X

De originele film is geregisseerd door Ridley Scott, die ook grote blockbusters als Black Hawk Down, Prometheus, The Counselor, G.I. Jane en Alien: Covenant op zijn naam heeft staan. In de prequel zal Brancato zich focussen op Lucas' zijn leermeester, Bumpy Johnson. The Godfather of Harlem speelt zich ongeveer vijf jaar eerder af. De rol van Bumpy zal worden vervuld door Forest Whitaker, bekend van The Butler, The Last King of Scotland en Bird.

''Het is Harlem, jaren zestig. Een gangster genaamd Bumpy Johnson was goede vrienden met Malcolm X. De film gaat over de botsing tussen de criminele onderwereld en de burgerrechtenbeweging.''

Rassenproblemen

Hoewel de film zich afspeelt in de jaren zestig, is het verhaal volgens de regisseur nog steeds ontzettend relevant.

''Dit biedt een mogelijkheid om de rassenproblemen in Amerika aan te kaarten.''

Ster advertentie
Ster advertentie