STER Advertentie
STER Advertentie

Maker van Peaky Blinders verklapt plot van vijfde seizoen

Maker van Peaky Blinders verklapt plot van vijfde seizoen
BBC

Maandag 25 juni 2018 - 10:13 uur

|

Door:

Burç

Het duurt nog tot 2019 voordat Thomas Shelby en de Peaky Blinders terugkeren op je beeldscherm, maar maker Steven Knight heeft inmiddels wel verklapt waar het vijfde seizoen over gaat.

Fascisme & crisis

Knight gaat met de serie naar de jaren dertig waarin het fascisme opkwam in Engeland en de grootste economische depressie van de twintigste eeuw plaatsvond. Een mogelijk eind heeft hij ook al op het oog dankzij verhalen van zijn moeder over het begin van de Tweede Wereldoorlog: "Als het aan mij ligt loopt het seizoen af met de eerste luchtalarmen tijdens de Tweede Wereldoorlog."

Meer manipulatie

Paul Anderson die Arthur Shelby speelt, vertelde al eerder dat zijn personage in ieder geval niet de politiek ingaat. Zijn broertje Thomas Shelby wel en die politieke banden leveren de familie meer macht op. Al die macht zorgt weer voor meer mogelijkheden en meer veiligheid van de gemeenschap en de politie. "We gaan bekendstaan als respectvolle politici, maar daardoor moeten we juist meer gaan manipuleren en dat wordt leuk", aldus Anderson.

2019

Het vijfde seizoen van Peaky Blinders bestaat uit zes afleveringen die in 2019 gaan uitkomen. Een precieze datum is nog onbekend.

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Populair op FunX.nl

  • Mislukte quarantaine-kapsels gaan viral

  • Dit vindt Ronald de Boer van zijn dochters relatie met Ronnie Flex

  • OM: 'JoeyAK goot kokend water in nek van ontvoerde vrouw'

  • Opnieuw een grote tegenslag voor Rumag

  • Sigaretten worden vanaf vandaag weer flink duurder

  • Memphis Depay onder vuur na foto met leeuwenwelpje