STER Advertentie
STER Advertentie

Filmtip: Afro-Amerikaanse detective infiltreert in Ku Klux Klan in BLACKkKLANSMAN

Donderdag 5 juli 2018 - 10:19 uur

|

Door:

Elize

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

BLACKKKLANSMAN vertelt het waargebeurde verhaal over een Afro-Amerikaanse agent die eind jaren 70 undercover ging in de Ku Klux Klan. De film is geregisseerd door Spike Lee, die eerder verantwoordelijk was voor films als Malcolm X en Chi-Raq, en geproduceerd door Get Out-regisseur Jordan Peele.

Undercover

Ron Stallworth (gespeeld door John David Washington) is de eerste Afro-Amerikaanse detective die aan de slag gaat bij de Colorado Springs PolitieHij is vastberaden om zichzelf meteen te bewijzen en wil dat doen door op een gevaarlijke missie te gaan: infiltreren en het exposen van een lokale eenheid van de Ku Klux Klan. De jonge detective neemt daarvoor een meer ervaren collega aan om undercover te gaan. Samen vormen ze een team om de extremistische haatgroep neer te halen. 

Verhaal

De film is gebaseerd op het autobiografische boek Black Klansman van Ron Stallworth. Deze man wilde in het begin van zijn carrière bij de politie niets liever dan door te groeien tot undercoveragent. In 1979 zag de man een advertentie in een krant waarin leden werden gezocht voor een nieuwe eenheid van de KKK. Hij sprak met de organisator van deze eenheid af door zich voor te doen als een witte racist en stuurde een witte collega - met een verborgen microfoon - in zijn plaats naar de afspraak. Op deze manier wist Ron uiteindelijk de allereerste Afro-Amerikaanse KKK-lid te worden.

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

BLACKKKLANSMAN draait vanaf 30 augustus in de Nederlandse bioscopen.

Populair op FunX.nl

  • Murda treedt op voor miljoenen kijkers in finale van Turkse The Voice: O Ses Türkiye

  • Tienerbroers beginnen bedrijf om moeder te laten stoppen met werken

  • 8 powercouples om bij weg te zwijmelen op Valentijnsdag

  • 'Premier League gaat Manchester City ook straffen'

  • ADO-fans ontkennen leuzen over overleden vader van Ihattaren

  • Storm Dennis zorgt voor code rood bij de Britten