STER Advertentie
STER Advertentie

25 jaar Cool Runnings: Ook 2Pac heeft auditie gedaan

25 jaar Cool Runnings: Ook 2Pac heeft auditie gedaan

Maandag 1 oktober 2018 - 15:13 uur

|

Door:

Burç

"Sanka, are you dead? Ya man!" Allemaal van harte gefeliciteerd met de verjaardag van Cool Runnings! De komische film over het Jamaicaanse bobsleeteam dat de Olympische Spelen na allerlei problemen toch wist te halen, bestaat namelijk al vijfentwintig jaar. Daarom een lijstje van zeven dingen die maar weinig mensen weten over de cultklassieker.

Heb je Cool Runnings nog niet gezien? Doe dat dan snel!

1. 2Pac deed auditie

Tupac Shakur en Cuba Gooding Jr. zouden auditie hebben gedaan voor een rol in de film. Acteur Malik Yoba, die uiteindelijk wel een rol kreeg, kwam Tupac nog tegen. Volgens hem weigerde 2Pac om zijn neusring uit te doen voor de filmrol.

 

--- SPOILER ALERT ---

2. Waargebeurd?

Ja, de film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Er was inderdaad een Jamaicaans bobsleeteam dat in 1988 meedeed aan de Olympische Spelen. Het verhaal is echter niet zo mooi als in Cool Runnings. De Jamaicanen hebben in 1988 nooit de finale gehaald. Ze crashten in de vierde kwalificatieronde en de tijden in de eerste drie rondes waren niet al te best.

3. Soundtrack van een bekende

Malik Yoba die je beter kent als acteur uit Empire, Designated Survivor en The Last O.G. heeft de bekende tune van de film geschreven.

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

4. Liegen voor de auditie

Rawle D. Lewis loog tijdens de audities dat hij veel acteerervaring had opgedaan in Trinidad. Hij dacht: "Hoe gaan ze dat uitzoeken?" en nam de gok. Hij krijg uiteindelijk een hoofdrol, namelijk die van Junior.

5. Geen seks voor Sanka

In het originele script zat ook een seksscène. Sanka zou het bed delen met Scandinavische skimeisjes. Schrijver Tommy Swerdlow moest die scene uiteindelijk schrappen.

6. Niets negatiefs

De Jamaicaanse bobsleeërs waar de film op was gebaseerd, moesten een deal tekenen waarin stond dat ze niets slechts mochten zeggen over de film, als er niets negatiefs over hun team of land in de film zat verwerkt.

--- SPOILER ALERT ---

7. Nooit gebeurd

Aan het einde van Cool Runnings crashen de bobsleeërs keihard tijdens de finale. Vervolgens gaan ze met de bobslee op hun schouders naar de finishlijn. Sorry, maar dit gedeelte is in real life ook nooit gebeurd. De crash vond wel plaats, maar de finale hebben ze nooit gehaald. Ook droegen ze geen bobslee over de finish. Ze liepen trots naar het einde toe waar ze een mooi applaus kregen. De officials sleepten de bobslee uiteindelijk over de finish.

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Populair op FunX.nl

  • Zo reageert DJ Wef als guy haar on air op een date vraagt

  • Habiba uit tv-serie 'Groeten uit Holland' overleden

  • Aankomende week wordt het misschien wel 40 graden

  • Marvel maakt enorm veel nieuwe series en films bekend voor komende twee jaar

  • Snelle dropt 'Reünie' met indrukwekkende video over pestverleden

  • Memphis Depay dropt 'Fall Back'-video met o.a. Winne, Ronnie Flex, Broederliefde en Jairzinho

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.films-series.39142-25-jaar-cool-runnings-ook-2pac-heeft-auditie-gedaan"}