Films, Series & TV

Het leven van Amy Winehouse wordt verfilmd

foto: YouTube: Amy Winehouse
  1. Newschevron right
  2. Het leven van Amy Winehouse wordt verfilmd

Het leven van Amy Winehouse wordt verfilmd. De Britse krant The Sun meldt dat de familie van de overleden zangeres een miljoenendeal heeft getekend en dus toestemming heeft gegeven voor een biopic. De opnames beginnen volgend jaar en een ding is zeker: de familie Winehouse wil Lady Gaga ab-so-luut niet in de hoofdrol.

De naam van Lady Gaga is namelijk vaker gevallen als optie, maar de familie vindt haar niet geschikt.

"Lady Gaga spreekt de Engelse taal niet zoals wij dat doen. We zouden het niet erg vinden als de rol wordt vervuld door een jonge Londense actrice die al wat weg heeft van Amy."

neerwaartse spiraal

Amy overleed op 23 juli 2011 aan de gevolgen van alcoholmisbruik en is slechts 27 jaar geworden. Na onderzoek bleek dat de soulzangeres bij haar dood vijf keer meer alcohol in haar bloed had dan normaal is toegestaan in Engeland. Behalve dat Amy struggelde met een jarenlange alcohol- en drugsverslaving, werd haar korte leven overschaduwd door depressie, zelfbeschadiging en eetstoornissen. Die neerwaartse spiraal was nog een stuk erger door een nogal ongezond huwelijk met Blake Fielder-Civil.

Ondanks dat roem niet Amy's beste vriend was, heeft ze wel een krachtige indruk achtergelaten met haar muziek en voorkomen. Zo werd ze met haar jaren vijftig look gezien als een stijlicoon en heeft ze onvergetelijke hits als Rehab, Valerie en Back to Black.

the amy winehouse story

Naast de geplande verfilming van Amy's leven, kwam in 2015 al een documentaire uit over de zangeres. Daarin zijn onder andere echte beelden verwerkt van de periode voor haar bekendheid.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie