STER Advertentie
STER Advertentie

Keanu Reeves doneert stiekem al jaren miljoenen aan kankeronderzoek

Keanu Reeves doneert stiekem al jaren miljoenen aan kankeronderzoek
EPA

Zondag 16 december 2018 - 12:28 uur

|

Door:

Burç

In films zoals John Wick moordt Keanu Reeves gevaarlijke criminele organisaties uit, maar in het echte leven is het blijkbaar een hele lieve guy. Je hoort er niet veel over, want waar veel beroemdheden graag te koop lopen met hun goede daden, blijft de Canadese acteur juist op de achtergrond met al het goede dat hij doet.

Kanker

Zo heeft Keanu Reeves al vijftien jaar een stichting waarmee hij kankeronderzoek en kinderziekenhuizen financieel steunt met miljoenen dollars. In tegenstelling tot andere beroemdheden draagt de stichting niet zijn eigen naam. Vooral het onderzoek naar kanker raakt hem waarschijnlijk diep, omdat zijn zus Kim in de jaren negentig leukemie bleek te hebben. Keanu Reeves zorgde in die periode hoogstpersoonlijk voor zijn zus. Ze is inmiddels kankervrij.

Moeilijk leven

Eigenlijk heeft Keanu Reeves het nooit makkelijk gehad. Zijn vader was drugsverslaafd en verliet het gezin toen hij pas drie jaar oud was. Zijn beste vriend River Phoenix stierf aan een overdosis drugs. Het kind dat hij met zijn vriendin Jennifer Syme verwachtte, werd doodgeboren. Het stel ging uit elkaar en maanden later kwam Jennifer om het leven bij een auto-ongeluk. Het is dus bewonderingswaardig dat de beste man zich inzet om anderen te helpen, terwijl hij het zelf altijd moeilijk heeft gehad.

 

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Populair op FunX.nl

  • Fans herkennen Khloé Kardashian bijna niet terug op Instagram

  • Michelle (20) spaart zo veel mogelijk: "Ik ben niet van plan om in Nederland te blijven"

  • Sigaretten en shag in neutrale pakjes vanaf donderdag

  • Kabinet presenteert nieuwe ingrijpende coronamaatregelen

  • Wereldwijd 1 miljoen coronadoden

  • Chadwick Boseman leverde eigen salaris in om loon Sienna Miller te verhogen