STER Advertentie
STER Advertentie

Hotel Mumbai: de film over de bloedige aanslagen in India krijgt een trailer

Donderdag 10 januari 2019 - 13:31 uur

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

In 2008 vonden er meerdere aanslagen plaats in de Indiase stad Mumbai. De film Hotel Mumbai is daar grotendeels op gebaseerd. Het richt zich specifiek op de aanval op het Taj Hotel waarbij gasten en medewerkers werden gegijzeld.

Personeel in actie

Dev Patel die je misschien nog kent van Slumdog Millionaire en Lion zien we in de hoofdrol. Hij speelt in Hotel Mumbai een ober die samen met een deel van het personeel, onder leiding van Bollywood-superster Anupam Kher, besluit om hun werkplek te verdedigen. Armie Hammer speelt een hotelgast die er alles aan doet om zijn gezin te beschermen.

Aanslagen in Mumbai (2008)

Bij de tien aanslagen die op 26 november 2008 tegelijk plaatsvonden in Mumbai, kwamen zeker 174 mensen om het leven. Sommige bezettingen duurden wel drie dagen. De terroristen hadden het vooral gemunt op toeristen. De doelwitten waren twee hotels, een restaurant, een treinstation, een politiebureau, een ziekenhuis en een synagoge. In het Taj Mahal Palace & Tower-hotel werden de laatste terroristen doodgeschoten.

Om deze Instagram foto te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Meld je aan voor het FunX TopiX panel en geef via je telefoon je mening over allerlei actuele onderwerpen. Jouw stem is belangrijk en die wil FunX laten horen aan de rest van Nederland!

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.films-series.40480-hotel-mumbai-de-film-over-de-bloedige-aanslagen-in-india-krijgt-een-trailer"}