Films, Series & TV

Politie waarschuwt na Bird Box-ongeluk: rijd niet geblinddoekt

foto: twitter/laytonpolice
  1. Newschevron right
  2. Politie waarschuwt na Bird Box-ongeluk: rijd niet geblinddoekt

De Bird Box-challenge neemt steeds gekkere vormen aan. In de Amerikaanse stad Layton besloot een 17-jarig meisje afgelopen maandag om een scene uit de film Bird Box na te spelen. Ze deed een blinddoek om haar hoofd, stapte in haar pick-up en reed een paar seconden later tegen een tegemoetkomende auto.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Rijd niet geblinddoekt!

Gelukkig raakte niemand gewond bij het auto-ongeluk, maar het bewijst nogmaals dat de Bird Box-challenge levensgevaarlijk is. Netflix waarschuwde vorige week al voor de challenge en de politie van Layton. Politieagent Travos Lyman zegt: "Ik had nooit gedacht dat ik mensen hiervoor moest waarschuwen: rijd niet geblinddoekt."

Geblinddoekt

In de Netflix-film Bird Box met Sandra Bullock doen de hoofdpersonages een blinddoek om als ze over straat gaan, omdat ze anders in contact komen met mysterieuze wezens die ze aanzetten zelfmoord. Zo is er ook een scène waarin de groep overlevers met een jeep met geblindeerde ramen naar de supermarkt rijdt met behulp van het navigatiesysteem. Waarschijnlijk probeerde het meisje uit Layton die scène na te spelen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie