STER Advertentie
STER Advertentie

Bij Eminem in de auto in de korte docu 'Marshall From Detroit'

Woensdag 23 januari 2019 - 16:41 uur

|

Door:

Burç

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De makers van Eminems virtual reality-documentaire Marshall From Detroit, hebben een teaser uitgebracht van de docu waarin je met de rapper door zijn thuisstad Detroit rijdt. Eminem is daarin een soort gids die je met behulp van persoonlijke verhalen vertelt over de Amerikaanse stad die hem alles heeft gegeven, in zowel positieve als negatieve zin. Terwijl je bij Em in de auto zit, kan je gewoon om je heen kijken in de starten van Detroit.

Marshall From Detroit

Detroit was vroeger de autostad van de Verenigde Staten. Mensen kwamen massaal naar de stad, omdat er altijd werk was in de autofabrieken. Doordat de Amerikaanse autofabrikanten zoals Chrysler, Ford en General Motors in de jaren zeventig en tachtig steeds meer concurrentie kregen, ontsloegen ze werknemers, automatiseerden ze de boel of verhuisden de fabriek naar het buitenland. Wat overbleef, is de spookstad waarin Eminem opgroeide. In Marshall From Detroit geeft hij je daarin een VR-rondleiding die 21 minuten duurt.

Meer weten over Detroit?

Mocht je meer willen weten over de radicale veranderingen die in Detroit hebben plaatsgevonden door de auto-industrie, dan is dit NRC-artikel van Peter Zantingh of dit Kennislink-artikel van Erik van Kranenburg best interessant om te lezen.

Populair op FunX.nl

  • Nieuwe maatregelen kabinet: 'Horeca om 01.00 dicht, maximaal 50 man erin'

  • Dit zijn de winnaars van de FunX Music Awards 2020

  • Akwasi ontvangt speciale Power Award voor zijn inzet voor Black Lives Matter

  • Cardi B en Offset gaan scheiden

  • NS komt met nachttrein van Nederland naar Oostenrijk en Zwitserland

  • Kendall Jenner: "Niemand weet dat ik een stoner ben"