STER Advertentie
STER Advertentie

Bij Eminem in de auto in de korte docu 'Marshall From Detroit'

Woensdag 23 januari 2019 - 16:41 uur

|

Door:

Burç

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De makers van Eminems virtual reality-documentaire Marshall From Detroit, hebben een teaser uitgebracht van de docu waarin je met de rapper door zijn thuisstad Detroit rijdt. Eminem is daarin een soort gids die je met behulp van persoonlijke verhalen vertelt over de Amerikaanse stad die hem alles heeft gegeven, in zowel positieve als negatieve zin. Terwijl je bij Em in de auto zit, kan je gewoon om je heen kijken in de starten van Detroit.

Marshall From Detroit

Detroit was vroeger de autostad van de Verenigde Staten. Mensen kwamen massaal naar de stad, omdat er altijd werk was in de autofabrieken. Doordat de Amerikaanse autofabrikanten zoals Chrysler, Ford en General Motors in de jaren zeventig en tachtig steeds meer concurrentie kregen, ontsloegen ze werknemers, automatiseerden ze de boel of verhuisden de fabriek naar het buitenland. Wat overbleef, is de spookstad waarin Eminem opgroeide. In Marshall From Detroit geeft hij je daarin een VR-rondleiding die 21 minuten duurt.

Meer weten over Detroit?

Mocht je meer willen weten over de radicale veranderingen die in Detroit hebben plaatsgevonden door de auto-industrie, dan is dit NRC-artikel van Peter Zantingh of dit Kennislink-artikel van Erik van Kranenburg best interessant om te lezen.

Populair op FunX.nl

  • MMA-vechtster overlijdt na bruut verlies

  • Koppel dat bespot werd na viral huwelijksaanzoek in KFC, krijgt bruiloft vergoed

  • Monica Geuze vertelt in emotionele vlog over relatiebreuk met Lars Veldwijk

  • Mendes Moreira accepteert excuses Van der Ven

  • Snackbar medewerker niet bang voor overvaller: 'Don't fuck met onze Edsel'

  • 'Zo komt de nieuwe PlayStation 5-controller eruit te zien'