Films, Series & TV

Waarom iedereen laaiend enthousiast is over de film 'If Beale Street Could Talk'

foto: YouTube: Movieclip Trailers
  1. Newschevron right
  2. Waarom iedereen laaiend enthousiast is over de film 'If Beale Street Could Talk'

De film If Beale Street Could Talk draait pas net in de bioscoop, maar blijkt, als we de recensenten moeten geloven, nu al een absolute must-see te zijn. Regisseur Barry Jenkins, de man achter de Oscarwinnende film Moonlight, weet namelijk op een indrukwekkende manier het trieste liefdesverhaal uit het gelijknamige boek van James Baldwin te vertellen. Hierin speelt onvoorwaardelijke liefde, maar ook racisme en de dagelijkse strijd van zwarte Amerikanen, een grote rol.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

onterecht in de cel

If Beale Street Could Talk speelt zich af in het New York van de jaren zeventig en vertelt het verhaal van de verliefde Afro-Amerikaanse 'Tish' Rivers (KiKi Layne) en Alonzo 'Fonny' Hunt (Stephan James, bekend van onder ander Race). Alles lijkt goed te gaan, tot Fonny door een racistische agent ten onrechte wordt beschuldigd van verkrachting en in de gevangenis beland. Tish, die vlak daarna ontdekt dat ze zwanger is, doet er vervolgens alles aan om zijn onschuld te bewijzen. Hun liefde wordt behoorlijk op de proef gesteld, maar de twee houden hoop.

oscars

Begin dit jaar sleepte de film al een prijs in de wacht, Regina King won namelijk een Golden Globe voor beste vrouwelijke bijrol voor haar rol van Sharon Rivers. Daar komen misschien snel wat prijzen bij, If Beale Street Could Talk is namelijk genomineerd voor drie Oscars.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie