STER Advertentie
STER Advertentie

Seedorf bij DWDD: "Ik sta ervoor open om Ajax te coachen, daar begon het allemaal"

Seedorf bij DWDD: "Ik sta ervoor open om Ajax te coachen, daar begon het allemaal"
YouTube: DWDD

Woensdag 27 februari 2019 - 18:03 uur

|

Door:

Kavita

Clarence Seedorf is een legende in de voetballerij. Hij heeft twee wereldbekers, vier Champions Leagues, vijf landskampioenschappen en nog veel meer overwinningen op zijn naam staan. Op dit moment is hij bondscoach van Kameroen en probeert hij ze te plaatsen voor de Afrika Cup, maar dat was niet het enige waar Matthijs van Nieuwkerk gisteravond met hem over sprak bij De Wereld Draait Door. De oud-profvoetballer liet namelijk duidelijk weten dat hij, als zijn taak erop zit voor Kameroen, ervoor openstaat om Ajax te coachen. 

"Ja, waarom niet? Ik ben een Ajacied, alles is daar gestart. Het hangt meer van de ander af dan van mij, dat is altijd zo geweest in Nederland."

Dat laatste is niet zozeer een sneer naar Nederland. Het is de realiteit. Zo vinden zowel Matthijs, goede vriend Patrick Kluivert en heel wat fans van Clarence. Uit een uitspraak van Patrick wordt duidelijk dat hij vindt dat Clarence in de Nederlandse voetbalwereld nooit gewaardeerd is zoals zou moeten. Clarence wil niet te diep erop ingaan, maar heeft wel het volgende te zeggen: "Ik heb mijn talenten niet kunnen uiten zoals ik wilde, omdat ik die kans niet kreeg voor een langere tijd. Maar dat ligt nu in het verleden. We moeten hier lering uit trekken. Vooral voor de generaties die nu bezig zijn."

geen onderscheid

Clarence vindt het ook belangrijk om te benadrukken dat Nederland geen onderscheid moet maken tussen zwarte of witte spelers, omdat dat blokkades vormt. "Ik ben een Nederlander, en dat is op dit moment niet helemaal duidelijk. Er zijn zoveel dingen gaande in de wereld waarbij onderscheid gemaakt wordt tussen mensen en ik vind dat we een stapje verder dan dat moeten denken. Ik vind het mooi dat Koeman nu terug is bij het Nederlands elftal, een witte coach die gewoon heel veel van die zwarte jongens opstelt, want het zijn ook gewoon Nederlanders."

Populair op FunX.nl

  • Wapengebruik steeds normaler onder jongeren in Amsterdam Zuidoost: hoe komt dat?

  • Nederlandse Hodan (28) in docu Beyoncé: “Ik dacht dat iemand mij voor de gek hield”

  • Money maken? Verhuur je kamer tijdens het songfestival

  • Eva's paspoort is ongeldig door studieschuld: "Ik kan het land niet uit"

  • Kim Kardashian deelt feelgood-video van zichzelf en haar kids

  • Dit zijn de eerste beelden van Riri's Savage x Fenty show en het is lit