Films, Series & TV

De serie 'Warrior' lijkt op 'Peaky Blinders' met Chinezen in Amerika

foto: youtube/cinemax
  1. Newschevron right
  2. De serie 'Warrior' lijkt op 'Peaky Blinders' met Chinezen in Amerika

Kung fu-legende Bruce Lee schreef zijn film en serie-ideeën jarenlang op en uit die oude dozen komt de nieuwe Cinemax-serie Warrior vandaan. De eerste trailer verscheen onlangs en doet erg denken aan de hitserie Peaky Blinders, maar dan met Chinezen in Amerika.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Tong Wars

Het verhaal van Warrior draait om de jonge Ah Sahm. Hij immigreert in de negentiende eeuw van China naar de wereldberoemde Chinatown in San Francisco. De Chinees komt in Amerika aan tijdens een periode waarin flinke bendeoorlogen aan de gang zijn in San Francisco, de zogenaamde Tong Wars. De geniale vechtkunsten van Ah Sahm leveren hem zelfs een baan op. Hij gaat werken als huurmoordenaar voor de Chinese maffia.

Justin Lin

Ah Sahm wordt gespeeld door Andrew Koji, maar de beroemdste naam achter het Warrior-project is uitvoerend producent Justin Lin. Hij is de grote naam achter de films Fast & Furious 3, 4, 5 en 6. Lin maakte ook de tv-series Scorpion en S.W.A.T.. Lin hoorde jarenlang het gerucht dat Bruce Lee een serie geschreven zou hebben en ging uiteindelijk zelf op zoek naar dat verhaal.

The Warrior

Justin Lin zocht samen met zijn productiepartner Danielle Woodrow naar het bestaan van The Warrior en vond die dankzij Shannon Lee, de dochter van Bruce Lee. Shannon liet Justin en Danielle acht pagina's zien en wees naar een aantal dozen vol met ideeën van haar vader. Zo kwam het verhaal van Bruce toch nog tot leven.

Aziaat in de hoofdrol

Het idee van de Warrior-serie lag eigenlijk al langer dan veertig jaar weg te rotten. De weduwe van Bruce Lee, Linda Lee Cadwell, heeft het idee van haar overleden man al in 1971 gepitcht, maar studio's zouden destijds weinig gezien hebben in een serie met een Aziaat in de hoofdrol. Gelukkig lijken tijden te veranderen.

Ster advertentie
Ster advertentie