STER Advertentie
STER Advertentie

Breakdancer Shinshan wint Holland's Got Talent na gevoelig optreden

Zondag 17 maart 2019 - 10:40 uur

|

Door:

Burç

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De 17-jarige Jean Salazar Tavera, beter bekend als Shinshan, heeft zaterdagavond Holland's Got Talent gewonnen. De half-Cubaanse breakdancer uit Malden gaf een geweldige performance weg op het nummer Birds van Anouk. De jury was enorm onder de indruk van het optreden van de danser. Dan Karaty noemde Jean direct na het optreden zijn favoriet en hoopte dat de danser zou winnen, omdat hij de gave heeft om een verhaal te vertellen.

Moeder, mijn #1

In een eerder interview met het AD vertelde de danser dat hij de winst aan zijn moeder opdraagt: "Zij was vrijdag jarig en zij is mijn nummer één. Winnen zou mijn mooiste cadeau aan haar zijn."De eerste plaats levert Shinshan een geldbedrag van 50.000 euro op en een deel van dat bedrag gaat hij uitgeven aan een enorm feest.

Jonge finalisten

Shinshan nam het in een finale vol jongelingen onder andere op tegen de tienjarige Pietje Tomassen, de elfjarige Ripley Looye en de tienjarige Adinda van Delft. Zanger Pietje werd tweede en violist Adinda werd uiteindelijk derde.

INVESTEREN IN ZICHZELF

Shinshan heeft veel opgeven en grote risico's genomen om te kunnen staan waar hij nu staat. Op vijftienjarige leeftijd stopte hij met zijn school, om zich volledig te focussen op zijn danscarrière. Sindsdien won de jongen uit Malen al het WK Breakdance in Schotland en Kunstbende Dans. Daar kan hij nu Holland's Got Talent aan toevoegen.

Om deze Instagram foto te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Populair op FunX.nl

  • Minthe (18) bekeerde zich tot de islam: "Ik vond liefde en rust in dit geloof"

  • Neef van Pablo Escobar vindt 18 miljoen dollar in geheime opslag

  • Pedo-hunter vertelt over werkwijze: "We renden met 20 man achter hem aan"

  • Eerste kindje van Gigi Hadid en Zayn Malik geboren

  • Jennifer Lopez en Maluma doen kapot sexy in nieuwe tweedelige clip

  • 'Kim Kardashian is van plan te scheiden van Kanye West'