STER Advertentie
STER Advertentie

Breakdancer Shinshan wint Holland's Got Talent na gevoelig optreden

Zondag 17 maart 2019 - 10:40 uur

|

Door:

Burç

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De 17-jarige Jean Salazar Tavera, beter bekend als Shinshan, heeft zaterdagavond Holland's Got Talent gewonnen. De half-Cubaanse breakdancer uit Malden gaf een geweldige performance weg op het nummer Birds van Anouk. De jury was enorm onder de indruk van het optreden van de danser. Dan Karaty noemde Jean direct na het optreden zijn favoriet en hoopte dat de danser zou winnen, omdat hij de gave heeft om een verhaal te vertellen.

Moeder, mijn #1

In een eerder interview met het AD vertelde de danser dat hij de winst aan zijn moeder opdraagt: "Zij was vrijdag jarig en zij is mijn nummer één. Winnen zou mijn mooiste cadeau aan haar zijn."De eerste plaats levert Shinshan een geldbedrag van 50.000 euro op en een deel van dat bedrag gaat hij uitgeven aan een enorm feest.

Jonge finalisten

Shinshan nam het in een finale vol jongelingen onder andere op tegen de tienjarige Pietje Tomassen, de elfjarige Ripley Looye en de tienjarige Adinda van Delft. Zanger Pietje werd tweede en violist Adinda werd uiteindelijk derde.

INVESTEREN IN ZICHZELF

Shinshan heeft veel opgeven en grote risico's genomen om te kunnen staan waar hij nu staat. Op vijftienjarige leeftijd stopte hij met zijn school, om zich volledig te focussen op zijn danscarrière. Sindsdien won de jongen uit Malen al het WK Breakdance in Schotland en Kunstbende Dans. Daar kan hij nu Holland's Got Talent aan toevoegen.

Om deze Instagram foto te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Populair op FunX.nl

  • TVOH-kijkers boos op Lil Kleine na wegstemmen 16-jarige Charine

  • Deze twee albino-zusjes veroveren Instagram met hun prachtige foto's

  • Kobe Bryant en 13-jarige dochter omgekomen bij helikoptercrash

  • Zus van overleden Fabienne (Over Mijn Lijk): "Ik mis haar positiviteit"

  • Rijden met alcohol op? Dan kan je straks meteen je rijbewijs kwijtraken

  • De doodsoorzaak van Juice WRLD is bekendgemaakt