Films, Series & TV

Je kindernachtmerries komen tot leven in 'Scary Stories To Tell In The Dark'

foto: CBS Films
  1. Newschevron right
  2. Je kindernachtmerries komen tot leven in 'Scary Stories To Tell In The Dark'

Horrorliefhebbers kunnen hun hart ophalen met weer een nieuwe enge film: Scary Stories to Tell in the Dark. De monsters in deze film komen uit het brein van Guillermo del Toro, een prof als het gaat om het tot leven wekken van je kindernachtmerries. En aan de trailer te zien, is dat weer behoorlijk goed gelukt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

het boek leest jou

De film is gebaseerd op een kinderboekenreeks uit de jaren tachtig van schrijver Alvin Schwartz. Het vertelt het verhaal van een groep tieners die in een griezelig, oud huis het boek van Sarah Bellows ontdekken. Dat boek is vervloekt ("jij leest het boek niet, het boek leest jou") en staat vol creepy verhalen met duistere figuren die je liever niet in het echt tegenkomt. Guess what, dat gebeurt dus wel.

cast

De regie is in handen van de Noorse André Øvredal (The Autopsy of Jane Doe) en de cast bestaat uit onder andere uit Dean Norris (Breaking Bad), Gil Bellows (The Shawshank Redemption) en Lorraine Toussaint (Selma, Orange Is The New Black). Vanaf 26 september kan je in de Nederlandse bioscopen checken hoe eng je de film vindt.

fantasty legend

De Mexicaanse Guillermo del Toro, scenarioschrijver van de film, staat bekend om zijn films met levensechte fantasy creatures. Je kent hem misschien van Hellboy, Pacific Rim, Crimson Peak, Pan's Labyrinth of The Shape Of Water. Zijn werk is al bekroond met vele awards. Zo won hij vorig jaar met The Shape Of Water twee Oscars: die voor Beste Regisseur en die voor Beste Film.

Ster advertentie
Ster advertentie