Films, Series & TV

Hollywoodfilm ‘The Goldfinch’ speelt zich gedeeltelijk af in Amsterdam

  1. Newschevron right
  2. Hollywoodfilm ‘The Goldfinch’ speelt zich gedeeltelijk af in Amsterdam

De Hollywoodfilm The Goldfinch, die vanaf oktober te zien is in de bioscoop, speelt zich gedeeltelijk af in Amsterdam. In de officiële trailer die nu uit is, zijn al wat beelden uit onze hoofdstad te zien.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Van New York naar Amsterdam

The Goldfinch gaat over de ontspoorde Theo Decker uit New York. Hij overleeft als 13-jarige een terroristische aanslag op het Metropolitan Museum of Art, waarbij zijn moeder wel om het leven komt. Tijdens deze traumatische gebeurtenis pakt hij een klein schilderijtje op in het museum en neemt het stiekem mee naar huis. Hij ziet het als zijn enige aandenken aan zijn moeder en is dan ook altijd bang dat hij het verliest of dat de politie achter de diefstal komt.

Wanneer Theo op de middelbare school zit, gaat het steeds slechter met hem. Hij raakt in contact met drank en drugs en belandt door zijn vriend Boris in de onderwereld van de kunst. Uiteindelijk verliest hij hierdoor alsnog zijn dierbare schilderij en moet hij naar Amsterdam om het terug te krijgen.

Boek

The Goldfinch is een verfilming van het gelijknamige boek, dat in het Nederlands vertaald werd als Het Puttertje. In 2014 won deze roman met 900 bladzijden - waaraan schrijfster Donna Tart maar liefst tien jaar werkte - de Pulitzerprijs voor de literatuur.

Ster advertentie
Ster advertentie