STER Advertentie
STER Advertentie

Hollywoodfilm ‘The Goldfinch’ speelt zich gedeeltelijk af in Amsterdam

Donderdag 30 mei 2019 - 15:15 uur

|

Door:

Elize

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De Hollywoodfilm The Goldfinch, die vanaf oktober te zien is in de bioscoop, speelt zich gedeeltelijk af in Amsterdam. In de officiële trailer die nu uit is, zijn al wat beelden uit onze hoofdstad te zien.

Van New York naar Amsterdam

The Goldfinch gaat over de ontspoorde Theo Decker uit New York. Hij overleeft als 13-jarige een terroristische aanslag op het Metropolitan Museum of Art, waarbij zijn moeder wel om het leven komt. Tijdens deze traumatische gebeurtenis pakt hij een klein schilderijtje op in het museum en neemt het stiekem mee naar huis. Hij ziet het als zijn enige aandenken aan zijn moeder en is dan ook altijd bang dat hij het verliest of dat de politie achter de diefstal komt.

Wanneer Theo op de middelbare school zit, gaat het steeds slechter met hem. Hij raakt in contact met drank en drugs en belandt door zijn vriend Boris in de onderwereld van de kunst. Uiteindelijk verliest hij hierdoor alsnog zijn dierbare schilderij en moet hij naar Amsterdam om het terug te krijgen.

Boek

The Goldfinch is een verfilming van het gelijknamige boek, dat in het Nederlands vertaald werd als Het Puttertje. In 2014 won deze roman met 900 bladzijden - waaraan schrijfster Donna Tart maar liefst tien jaar werkte - de Pulitzerprijs voor de literatuur.

Populair op FunX.nl

  • Moeder betaalt bruiloft dochter, laat zich bezwangeren door bruidegom

  • Rijden met alcohol op? Dan kan je straks meteen je rijbewijs kwijtraken

  • Slachtoffer Kaj van der Ree vertelt over misbruik: 'Ik heb seks met hem gehad'

  • Ayoub en Kes zingen prachtig duet in Arabisch in 'TVOH'

  • TVOH-kandidaat Richy uit woede op Facebook: "Lil Kleine is een slechte coach"

  • Rijkste vrouw van Afrika werd steenrijk door corruptie via Nederland