Films, Series & TV

Deze gevluchte kinderen raakten in mysterieuze soort coma

foto: Life Overtakes Me
  1. Newschevron right
  2. Deze gevluchte kinderen raakten in mysterieuze soort coma

Life Overtakes Me oftewel 'het leven overweldigt me' is de titel van een nieuwe schokkende Netflix-documentaire. Deze film gaat over drie getraumatiseerde kinderen die met hun ouders vluchtten naar Zweden en daar in een mysterieus soort coma raakten. De film is vanaf 14 juni te zien.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Resignation Syndrome

De kinderen kampen met het zogenaamde Resignation Syndrome, een merkwaardige aandoening waar nog weinig over bekend is. Tot nu toe lijkt het alleen nog maar Zweedse kinderen met een migratie-achtergrond te treffen. De stress die het onzekere bestaan als vluchteling met zich meebrengt, zou de oorzaak kunnen zijn.

Coma

Sinds 2000 doken er verschillende patiƫnten tussen de acht en vijftien jaar op met de verschijnselen van deze aandoening. Er lijkt fysiek niets mis met hen, maar toch zijn ze verzonken in een soort coma. Ze moeten in leven gehouden worden met behulp van sondevoeding.

Er is nog niemand gestorven aan de aandoening. Veel kinderen herstellen na enkele maanden weer.

Award

In 2018 was een van de winnende foto's van de World Press Photo Awards een foto van twee zusjes die met het Resignation Syndrome kampen. Op de winnende foto van Magnus Wennman is te zien hoe de meisjes bewusteloos in bed liggen.

Ster advertentie
Ster advertentie