STER Advertentie
STER Advertentie

Deze docu-serie moet je kijken als je 'When They See Us' hebt gezien

Vrijdag 14 juni 2019 - 15:51 uur

|

Door:

Daisy

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Iedereen heeft het de laatste dagen over de vierdelige docu-serie When They See Us die op Netflix verscheen. Het schokkende, waargebeurde verhaal van de Central Park Five bezorgt je een steen in je maag. Vond je het interessant en zou je meer van dit willen zien, dan hebben we nog een tip voor je: Time: The Kalief Browder Story. 

Pas op: de volgende tekst bevat spoilers! 

trauma's 

Ook dit is een docu-serie, zesdelig, die op Netflix staat en ook hier draait het verhaal om een jonge man, Kalief Browder, die op 16-jarige leeftijd in de gevangenis belandde. Hij had het daar verschrikkelijk en had naderhand zo'n last van trauma's, dat hij nooit meer herstelde en in 2015 zelfmoord pleegde. 

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
  

Stelen van een rugzak

Kalief werd net als de Central Park Five heel erg benadeeld door het Amerikaanse rechtssysteem. Zijn daad? Een verdenking van het stelen van een rugzak. Iets wat hij overigens altijd ontkende gedaan te hebben. 

700 dagen isoleercel

Uiteindelijk zat Kalief maar liefst drie jaar in de cel voor de vermeende diefstal, waarvan hij er 700 doorbracht in een isoleercel. Net als in When They See Us verbleef hij daar omdat dat veiliger was dan buiten die eenzame, koude cel. Ook Kalief werd mishandeld in de gevangenis door andere gevangenen én personeel, leed enorme honger en bij een zelfmoordpoging werd hij niet geholpen om beter te worden, maar werd er juist gestimuleerd dat hij nog meer pijn zou hebben. 

vechten voor onschuld
Eenmaal op vrije voeten wilde Kalief gerechtigheid en vocht hij alsnog voor zijn onschuld. Dat gevecht kon hij maar niet winnen: de staat New York weigerde toe te geven. Kalief ging er uiteindelijk aan onderdoor. Twee jaar na zijn vrijlating beroofde hij zichzelf van het leven in 2015.

Populair op FunX.nl

  • Dit vindt Ronald de Boer van zijn dochters relatie met Ronnie Flex

  • Mislukte quarantaine-kapsels gaan viral

  • Sigaretten worden vanaf vandaag weer flink duurder

  • Dalgona coffee: waarom de hele wereld dit drankje maakt

  • Memphis Depay onder vuur na foto met leeuwenwelpje

  • 'Mocro Maffia' kondigt seizoen 3 aan