STER Advertentie
STER Advertentie

Viola Davis gaat Michelle Obama spelen in nieuwe serie 'First Ladies'

Viola Davis gaat Michelle Obama spelen in nieuwe serie First Ladies
AFP

Dinsdag 27 augustus 2019 - 15:37 uur

|

Door:

Milou

Michelle Obama vertelde eerder haar levensverhaal al in het autobiografische boek Becoming, maar binnenkort zal er opnieuw een kijkje in haar leven gegeven worden door middel van een nieuwe serie. In First Ladies worden namelijk de verhalen van verschillende Amerikaanse presidentsvrouwen verteld. De eerste aflevering draait om Michelle Obama en het is Oscarwinnares Viola Davis die daarin de hoofdrol speelt. Zij zal ook als producer meewerken aan de serie.

Om deze Instagram foto te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

First ladies

First Ladies is een serie van Showtime, waar onder andere ook Homeland, Dexter en The Affair van afkomstig zijn. De afleveringen spelen zich af in de oostvleugel van Het Witte Huis, waar de first ladies aanwezig zijn bij de vele belangrijke beslissingen die daar genomen worden. In de eerste afleveringen wordt er naast Michelle Obama ook ingezoomd op Eleanor Roosevelt en Betty Ford.

Door een vrouwelijke lens

Het doel van de serie is het vertellen van de Amerikaanse presidentsgeschiedenis door een vrouwelijke lens, die van de first ladies dus, aldus Deadline. Hierbij wordt zowel hun privéleven als hun politieke carrière belicht. Dit is in lijn met de missie van Welle Entertainment, een productiebedrijf dat meewerkt aan de serie. Zij richten zich volledig op het maken van op vrouwen gerichte films en series.

Oscarwinnares

Viola Davis won een Oscar voor haar rol in de dramafilm Fences. Verder zijn haar acteerskills ook te zien in How To Get Away With Murder, The Help, Widows en Suicide Squad. Wanneer de serie uitkomt en wie de andere rollen zullen vertolken, is nog niet bekend.

Om deze Giphy te zien moet je toestemming geven voor social media cookies.

Populair op FunX.nl

  • Zoontje Cristiano Ronaldo (9) binnen dag bijna miljoen Insta-volgers

  • Uit de hand gelopen besloten Facebookgroepen uitgelicht in video van ‘Alicante’

  • Zangeres Duffy onthult na jaren stilte: "Ik was ontvoerd en verkracht"

  • Netflix bevestigt nieuw seizoen van rauwe drugsserie 'Top Boy'

  • NS maakt reizen goedkoper voor jongeren

  • Marechaussee voor de rechter wegens etnisch profileren