STER Advertentie
STER Advertentie

Dakota Fanning reageert op ophef rondom haar filmrol als moslima

Dakota Fanning reageert op ophef rondom haar filmrol als moslima
AFP

Vrijdag 6 september 2019 - 12:26 uur

|

Door:

Milou

Toen de eerste foto van Dakota Fanning in de nieuwe film Sweetness in the Belly online verscheen, ontstond er nogal wat ophef. De film speelt zich namelijk af in Ethiopië en ervan uitgaande dat de Amerikaanse Dakota een Ethiopische moslima speelt, reageerden veel mensen verontwaardigd. Ze vonden het ongepast en beschuldigen de productie van whitewashing. Maar dat klopt niet helemaal. Dakota speelt namelijk een Britse vrouw in de film en besloot daarom via Instagram uit te leggen wat haar rol precies inhoudt:

"Ik speel geen Ethiopische vrouw. Ik speel een Britse vrouw die op haar zevende is achtergelaten in Afrika en is opgegroeid als moslima. [...] Het is gebaseerd op een boek van Camilla Gibb. De film is gedeeltelijk gemaakt in Ethiopië, geregisseerd door een Ethiopische man en er spelen veel Ethiopische vrouwen in. Het was een groot voorrecht om een deel uit te maken van dit verhaal."

Thuis

Sweetness in the Belly gaat over de Britse Lilly die afreist naar Ethiopië. Daar staat een burgeroorlog op het punt van uitbreken. Ze wordt 'teruggestuurd' naar Engeland, maar kent daar helemaal niks. "De film gaat over wat het betekent om een thuis te hebben voor mensen die zich verdrongen voelen", aldus Dakota. Sweetness in the Belly gaat dit weekend in première op het Toronto International Film Festival.

Om deze Instagram foto te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Dakota

De 25-jarige Dakota had haar eerste grote rol al te pakken toen ze 7 jaar oud was, namelijk in I Am Sam. Ze werd toen genomineerd voor een Screen Actors Guild Award, wat haar de jongste genomineerde ooit maakte. Verder is de actrice bekend van haar rollen in onder anderen Once Upon A Time In Hollywood, Brimstone en The Alienist. 

Populair op FunX.nl

  • Hartbrekend: Speler scoort en vertelt teamgenoot dat zijn vader net overleden is

  • Rihanna gebruikt Cho, Spanker en Stefflon Don-tune in Savage x Fenty-show

  • Wapengebruik steeds normaler onder jongeren in Amsterdam Zuidoost: hoe komt dat?

  • Nederlandse Hodan (28) in docu Beyoncé: “Ik dacht dat iemand mij voor de gek hield”

  • Eva's paspoort is ongeldig door studieschuld: "Ik kan het land niet uit"

  • Jennifer Lopez steelt Versace-show in haar beroemde groene Grammy-jurk