STER Advertentie
STER Advertentie

Dakota Fanning reageert op ophef rondom haar filmrol als moslima

Dakota Fanning reageert op ophef rondom haar filmrol als moslima
AFP

Vrijdag 6 september 2019 - 12:26 uur

|

Door:

Milou

Toen de eerste foto van Dakota Fanning in de nieuwe film Sweetness in the Belly online verscheen, ontstond er nogal wat ophef. De film speelt zich namelijk af in Ethiopië en ervan uitgaande dat de Amerikaanse Dakota een Ethiopische moslima speelt, reageerden veel mensen verontwaardigd. Ze vonden het ongepast en beschuldigen de productie van whitewashing. Maar dat klopt niet helemaal. Dakota speelt namelijk een Britse vrouw in de film en besloot daarom via Instagram uit te leggen wat haar rol precies inhoudt:

"Ik speel geen Ethiopische vrouw. Ik speel een Britse vrouw die op haar zevende is achtergelaten in Afrika en is opgegroeid als moslima. [...] Het is gebaseerd op een boek van Camilla Gibb. De film is gedeeltelijk gemaakt in Ethiopië, geregisseerd door een Ethiopische man en er spelen veel Ethiopische vrouwen in. Het was een groot voorrecht om een deel uit te maken van dit verhaal."

Thuis

Sweetness in the Belly gaat over de Britse Lilly die afreist naar Ethiopië. Daar staat een burgeroorlog op het punt van uitbreken. Ze wordt 'teruggestuurd' naar Engeland, maar kent daar helemaal niks. "De film gaat over wat het betekent om een thuis te hebben voor mensen die zich verdrongen voelen", aldus Dakota. Sweetness in the Belly gaat dit weekend in première op het Toronto International Film Festival.

Om deze Instagram foto te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Dakota

De 25-jarige Dakota had haar eerste grote rol al te pakken toen ze 7 jaar oud was, namelijk in I Am Sam. Ze werd toen genomineerd voor een Screen Actors Guild Award, wat haar de jongste genomineerde ooit maakte. Verder is de actrice bekend van haar rollen in onder anderen Once Upon A Time In Hollywood, Brimstone en The Alienist. 

Populair op FunX.nl

  • #GerechtigheidVoorBas: mensen vragen aandacht voor neergeschoten Bas (24) in Amsterdam

  • Nieuw-Zeeland al 100 dagen zonder coronabesmetting

  • Ontvoerd Japans meisje gebruikt videogame om te ontsnappen

  • Drinkwaterbedrijven luiden noodklok: 'Nog nooit was de vraag naar drinkwater zó groot'

  • Petitie: verwijder Kylie Jenner uit Cardi B en Megan Thee Stallion-videoclip

  • Jason Derulo 'slaat Will Smiths tanden eruit' in TikTok-video