STER Advertentie
STER Advertentie

Mina kwam met het idee om een film te maken over Marokkaanse bruiloften

Mina kwam met het idee om een film te maken over Marokkaanse bruiloften

Vrijdag 27 september 2019 - 15:17 uur

|

Door:

Milou

Er zijn talloze Nederlandse romantische komedies over vakantieliefdes, gebroken harten en trouwerijen, maar het spektakel en de tradities rondom Marokkaanse bruiloften kwamen hierin nog nooit aan bod. Daar komt binnenkort verandering in. Mina el Hannaoui kwam namelijk met het idee voor de film Marokkaanse Bruiloft waar momenteel aan gewerkt wordt. Daarmee wil ze de Marokkaanse gemeenschap graag op een positieve manier in beeld brengen:

"Eindelijk eens een positief geluid in plaats van dat Marokkanen altijd als criminelen of iets dergelijks in films verschijnen." 

Rolmodellen

Mina vertelt dat ze al een tijdje met het idee rondliep om iets te doen met de traditie rondom Marokkaanse bruiloften. Samen met filmmaker Jelle Posthuma stapte ze daarom naar regisseur Johan Nijenhuis, die gelijk heel enthousiast was. Samen met Aliefka Bijlsma is Mina momenteel bezig met het scenario en ze vertelt dat ze hard haar best doet om daarmee rolmodellen voor (Marokkaanse) jongeren neer te zetten. "Zodat jongeren zien dat zij bijvoorbeeld óók advocaat kunnen worden. Die rolmodellen waarin zij zich kunnen herkennen missen nu vaak in films."

Advocaat op zoek naar een man

Marokkaanse Bruiloft gaat over Yasmine. Zij heeft het druk met haar carrière als advocaat, maar is ondertussen ook bezig met de vraag wanneer ze eindelijk gaat trouwen. Omdat ze graag de goedkeuring van haar Marokkaanse ouders wil, geeft ze zichzelf zes maanden de tijd om die bruiloft werkelijkheid te maken. Alleen moet ze nog even een geschikte man zien te vinden...

'Feest der herkenning'

Regisseur Johan Nijenhuis is bekend van veel Nederlandse films, waaronder Verliefd op Ibiza, Toscaanse Bruiloft, Costa! en alle Zoop-films. Met Marokkaanse Bruiloft brengt hij graag een ode aan het Marokkaanse bruiloftsspektakel: "Het wordt een feest der herkenning voor de bioscoopbezoeker met een Marokkaanse of vergelijkbare achtergrond en een kleurrijke, romantische comedy voor iedereen." De opnames beginnen volgend jaar augustus en de film zal in 2021 in de bioscoop verschijnen. 

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Populair op FunX.nl

  • Jada Pinkett Smith geeft toe: 'Ik had affaire met August Alsina'

  • Bill Gates stelt harde eisen aan verspreiding toekomstig coronavaccin

  • Onrust in Turkije na invoering controversiële nieuwe wet

  • Jada Pinkett Smith: "Vroeger had ik een pornoverslaving"

  • Bedrijf zoekt mensen die tegen betaling willen slapen

  • Jada Pinkett (46) post sexy bikinifoto om man Will Smith terug te pakken