Films, Series & TV

Delen van Netflix-account wordt aangepakt

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Delen van Netflix-account wordt aangepakt

Deel jij je Netflix-account met vrienden of familie? Dan kan dat binnenkort gevolgen voor je hebben. De streamingdienst liet het tot nu toe gewoon gebeuren, maar zou daar volgens een artikel van The Mirror een stokje voor willen gaan steken.

(Tijdelijk) afgesloten)

Netflix zou stappen gaan ondernemen tegen mensen die hun abonnement met anderen delen, door gebruikersdata te analyseren. Zo wordt er onder andere gezegd dat ze gaan kijken naar de locaties waarop het account tegelijkertijd gebruikt wordt. Als Netflix constateert dat iemand zijn account deelt met een ander - wat waarschijnlijk heel veel geconstateerd gaat worden - dan kan dat abonnement (tijdelijk) worden afgesloten.

Disney+

Disney+, de grote concurrent van Netflix, zegt al vanaf begin af aan dat het delen van accounts bij hun gemonitord en aangepakt gaat worden. De streamingdiensten pakken account sharing aan, omdat ze op die manier veel geld mislopen. En met al het geld dat ze binnenkrijgen, zeggen ze meer eigen content te kunnen maken en dit weer kunnen aanbieden aan hun gebruikers.

"We blijven monitoren"

The Mirror schrijft dat de chief product officer onlangs tijdens een toespraak vertelde dat hij hoopte dat het delen van wachtwoorden aangepakt zou kunnen worden, zonder dat ze daarmee gebruikers zouden verliezen. "We blijven het monitoren en we zien gebruikersvriendelijke manieren om daar de grenzen van te verleggen." Begin dit jaar kondigde het techbedrijf Synamedia al aan dat ze een nieuwe manier hadden gevonden om het delen van accounts te detecteren. Zij hoopten destijds hun systeem aan streamingplatforms aan te bieden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie