Films, Series & TV

Disney maakt releasedata van vijf nieuwe Marvel-films bekend

foto: Disney/The Guardians of the Galaxy
  1. Newschevron right
  2. Disney maakt releasedata van vijf nieuwe Marvel-films bekend

Marvel-fans zitten de komende tijd goed, want naast de al eerder aangekondigde films heeft Disney nu nóg vijf nieuwe projecten aangekondigd! De titels zijn nog niet bekendgemaakt, maar de data wel. Zet 7 oktober 2022, 17 februari 2023, 5 mei 2023, 28 juli 2023 en 3 november 2023 dus maar alvast in je agenda.

Nieuwe titels

Helemaal mysterieus zijn de naamloze projecten niet. Zo meldt The Hollywoord Reporter wel een idee te hebben welke films er achter de data zitten. Eerder werd namelijk bekendgemaakt dat Guardians of the Galaxy Vol. 3 in de maak is, net als Ant-Man 3 en Captain Marvel 2. Daarnaast staan de Fantastic Four en X-Men op de planning om het zogeheten Marvel Cinematic Universe te joinen en ook over een nieuwe Deadpool-film zijn gesprekken geweest.

BLACK PANTHER 2

Disney deed al eerder aankondigingen voor 2022. Twee daarvan zijn nog naamloos, maar zeker is dat Black Panther 2 gepland staat voor 6 mei 2022. Alles bij elkaar zouden er in 2022 en 2023 dus minimaal acht nieuwe Marvel-films uitkomen.

Blade

Verder werd deze zomer bekendgemaakt dat Mahershala Ali (Moonlight, Luke Cage) in de rol van vampierjager Blade zal kruipen. Het is nog niet duidelijk of hij een eigen film krijgt of in een serie verschijnt. Nu Disney+ wereldwijd beschikbaar is, is Disney namelijk ook druk bezig met flink wat nieuwe series die exclusief op de streamingdienst te zien zullen zijn.

Deze films check je komend jaar al

Met de nieuwe aankondigen zou je bijna vergeten dat er ook de komende twee jaar nieuwe films uitkomen. Zo kun je als Marvel-fan in mei naar de bios voor Black Widow met Scarlett Johanson en in november voor The Eternals met Angelina Jolie. In februari 2021 verschijnt de eerste Marvel-film met een Aziatische hoofdrolspeler: Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings, in mei 2021 Doctor Strange in the Multiverse of Madness, in juli 2021 een vervolg op de Spider-Man-reeks en in november van dat jaar zie je een vrouwelijke Thor (Natalie Portman) op het witte doek in Thor: Love and Thunder.

Ster advertentie
Ster advertentie