Films, Series & TV

Joker-regisseur hoeft nooit meer te werken na slimme deal

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Joker-regisseur hoeft nooit meer te werken na slimme deal

Regisseur Todd Phillips heeft een slimme deal gemaakt, voordat hij aan de Joker-film begon. Hij wilde vooraf geen geld, maar in plaats daarvan koos hij voor een hoger percentage van de netto filmopbrengst. Phillips blijkt achteraf een goede keuze te hebben gemaakt. De Joker-deal zou hem volgens The Hollywood Reporter bijna 100 miljoen dollar hebben opgeleverd.

Miljoenen rijker dankzij The Hangover

Het is niet voor het eerst dat Todd Phillips zijn salarisdeel opgeeft voor de winst. De beroemde regisseur heeft zo'n soortgelijke deal al eerder gemaakt bij The Hangover. Toen niemand in de eerste film leek te geloven, besloot hij zijn salaris van 6,5 miljoen dollar op te geven voor 16% van de winst. Dat geloof in zijn eigen product, leverde hem na de eerste film ongeveer 75 miljoen dollar op. Een bedrag dat duidelijk stukken hoger is dan die 6,5 miljoen dollar die in eerste instantie naar hem zou worden overgemaakt.

Salaris van Joaquin Phoenix

Meestal verdienen acteurs ook zeer goed aan een film, maar hoofdrolspeler Joaquin Phoenix komt niet eens in de buurt van de 100 miljoen dollar die Todd Phillips bij elkaar wist te harken. De man die de Joker speelt, hield 4,5 miljoen over aan de DC-film. Wat natuurlijk nog steeds een aardig bedrag is als je het vergelijkt met je eigen loonstrookje.

Ster advertentie
Ster advertentie