STER Advertentie
STER Advertentie

Netflix verhoogt prijzen in Europa: Nederland wordt overgeslagen

Netflix verhoogt prijzen in Europa: Nederland wordt overgeslagen
YouTube: The Motley Fool

Donderdag 16 januari 2020 - 13:27 uur

|

Door:

Phoebe

Heb jij een Nederlands Netflix-account? Dan heb je geluk! Je gaat het komend jaar niet extra betalen voor je abonnement. In andere Europese landen, zoals België, gaan de prijzen wel omhoog. Dit heeft te maken met de investeringen die het bedrijf doet in eigen series en films, dat meldt Streamwijzer.

Disney+

Dat Nederlande Netflix-abonnees niet extra gaan betalen, zou te maken kunnen hebben met dat we hier toegang hebben tot Disney+, wat de meeste andere Europese landen niet hebben. Een abonnement bij Disney+ kost 7.99 euro en om de concurrentie met hen aan te kunnen gaan, moet Netflix de prijzen ook laag houden.

paar euro erbij

De abonnementen worden in andere Europese landen zo'n één en twee euro duurder. Alleen de goedkoopste 'basic' accounts houden hun prijs van 7.99. "In een aantal Europese landen is het Standaard- en Premium-abonnement verhoogd. Dit reflecteert de investeringen van Netflix in lokale content en het verbeteren van onze service daar", vertelt een woordvoerder van Netflix aan Streamwijzer.

België

Het is nog niet bekend welke landen allemaal meer gaan betalen, maar België in ieder geval wel. Deze prijsverhoging zal ook meteen gelden voor nieuwe klanten. Bij klanten die al een abonnement hebben, zullen zij een maand van te voren via e-mail op de hoogte gebracht worden van de nieuwe prijzen.  

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Populair op FunX.nl

  • Mislukte quarantaine-kapsels gaan viral

  • Dit vindt Ronald de Boer van zijn dochters relatie met Ronnie Flex

  • OM: 'JoeyAK goot kokend water in nek van ontvoerde vrouw'

  • Opnieuw een grote tegenslag voor Rumag

  • Sigaretten worden vanaf vandaag weer flink duurder

  • Memphis Depay onder vuur na foto met leeuwenwelpje