Films, Series & TV

Danny Trejo is de meest gedode acteur van Hollywood

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Danny Trejo is de meest gedode acteur van Hollywood

Acteur Danny Trejo speelt in films vaak die bad ass guy met wie je niet moet fucken. Soms een huurmoordenaar, soms een biker, vraag het Danny en hij speelt die slechterik wel voor je. Daardoor is de kans ook vaak groot dat hij het einde van de film niet haalt.

Record voor dode Danny Trejo

Uit een infographic van Buzz Bingo blijkt dat Danny Trejo zo vaak gedood is in Hollywoodfilms, dat hij het wereldrecord in handen heeft. Danny heeft in ongeveer 135 films gespeeld en is daarin 65 keer doodgegaan. Op de tweede plaats staat Christopher Lee. Hij kwam zestig keer om het leven in films. De derde plaats is voor Lance Henriksen met 51 keer.

Dode vrouwen

De vrouw die het vaakst in films om het leven is gekomen heet Shelley Winters. Zij speelde vooral in de vorige eeuw in veel films en kwam daarbij twintig keer om het leven. De vrouw die deze eeuw het vaakst om het leven kwam is Julianne Moore. Zij overleed na het jaar 2000 zo'n 14 keer in films.

Dodelijkste jaar

Het dodelijkste jaar was overigens 1997. Toen kwamen in totaal 330 acteurs om in films. Op twee staat het jaar 1990 met 291 doden. 2014, 2017 en 2013 waren ook zeer dodelijke jaren met respectievelijk 288, 278 en 269 doden.

Zo werd Danny Trejo acteur

Wist je trouwens dat Danny Trejo ooit per toeval acteur is geworden? Trejo zat ooit in een afkickkliniek omdat hij verslaafd was aan drugs. Daar leerde hij een man kennen die op een filmset werkte. Jaren later herkende die man Danny toen hij een klusje moest doen op een filmset. Hij tipte Trejo om lessen in vechtsporten te nemen en daarna stroomden de aanbiedingen binnen voor rolletjes in films en series.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie