Films, Series & TV

Cyntoia Brown niet blij met nieuwe Netflix-docu over haar verhaal

  1. Newschevron right
  2. Cyntoia Brown niet blij met nieuwe Netflix-docu over haar verhaal

Netflix komt eind deze maand met een documentaire over Cyntoia Brown. Daar is Cyntoia zelf alleen niet blij mee, zo laat ze weten op haar Instagram. De documentaire is namelijk zonder haar toestemming gemaakt: "Mijn man en ik waren net zo verrast als iedereen toen we het nieuws hoorden, want we hebben op geen enkele manier hieraan meegewerkt."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gratie

De Netflix-documentaire Murder To Mercy: The Cyntoia Brown Story toont Cyntoia's verhaal van veroordeling tot vrijlating. De inmiddels 32-jarige vrouw werd vorig jaar na een 15-jarige gevangenisstraf vrijgelaten. Ze zat sinds haar zestiende vast voor moord en was veroordeeld tot levenslang.

Er was al jaren ophef over Cyntoia's zaak. Volgens velen zat zij een onterechte straf uit, omdat ze ondanks haar leeftijd als volwassene was berecht. Celebs als Rihanna, Kim Kardashian en T.I. deelden massaal de hashtag #FreeCyntoiaBrown. Mede daardoor - en dankzij haar goede gedrag in de gevangenis - besloot de gouverneur van de Amerikaanse staat Tennessee Cyntoia gratie te verlenen.

Niks te maken
"Toen ik nog vastzat, heeft een producer die oud beeldmateriaal van mij had een deal met Netflix gesloten voor een ONGEAUTORISEERDE documentaire", schrijft Cyntoia op Instagram. Ze heeft zelf niks te maken met de documentaire. "Ik bid dat deze film alle fouten uit ons rechtssysteem blootlegt, maar ik heb niks met deze documentaire te maken."

Ze voegt daaraan toe dat ze zelf ook bezig is met een project waarin ze haar verhaal deelt: "Ik zit nu in het proces om mijn verhaal te delen, op de juiste manier, volledig gedetailleerd, en op een manier die de vrouw laat zien wie ik nu ben."

veroordeeld
Cyntoia zat in de gevangenis vanwege het vermoorden van de 43-jarige Johnny Allen. Hij had het toen nog 15-jarige meisje, die gedwongen in de prostitutie werkte, 150 dollar voor seks geboden en meegenomen naar zijn huis. Toen Johnny zijn uitgebreide wapenverzameling aan haar liet zien, werd Cyntoia bang en schoot ze hem neer. Ze pakte vervolgens zijn portemonnee, wat wapens en vluchtte weg.

Cyntoia heeft zelf altijd beweerd dat ze de man uit zelfverdediging neerschoot. Volgens de aanklagers was het moord met voorbedachte rade.

Ster advertentie
Ster advertentie