STER Advertentie
STER Advertentie

Danny Trejo's leven aan het licht in 'Inmate #1: The Rise of Danny Trejo'

Woensdag 6 mei 2020 - 17:34 uur

|

Door:

Eva

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Danny Trejo’s turbulente leven wordt door Netflix vastgelegd in een documentaire: Inmate #1: The Rise of Danny Trejo. In de docu gaat het onder andere over Danny’s drugsverslaving, zijn vele gevangenisstraffen en hoe hij deze lifestyle omzette naar een succesvolle carrière in Hollywood. De trailer kwam uit op 5 mei en belooft veel goeds.

Bad guy

"Ze maken films en verhalen over mannen zoals Danny", wordt er in de trailer gezegd. Vaak speelt hij in films de bad guy, wat hij vroeger zelf ook was. Als tiener was Danny al verslaafd aan heroïne en belandde zo vaak in de gevangenis dat iedereen daar op een gegeven moment zijn naam kende.

Lees ook: Danny Trejo is de meest gedode acteur van Hollywood

Begonnen met acteren

Nadat hij ongeveer elf jaar van zijn leven in de gevangenis had gezeten, heeft hij deze lifestyle compleet omgegooid en begon hij met acteren. De naam van de documentaire staat symbool voor het begin van Danny’s acteercarrière, waarin hij vaak rollen kreeg als ‘gevangene nummer 1’.

Veel acteerklussen

Nu heeft Danny in meer dan vierhonderd films en series gespeeld, waaronder Spy Kids, From Dusk Till Dawn en Machete. Ook is hij al 46 jaar clean. Het geld dat hij heeft verdiend met al zijn acteerklussen gebruikt hij niet alleen voor zichzelf, maar geeft hij deels ook aan de gemeenschap waarin hij is opgegroeid.

Collega’s

In de documentaire komt Danny zelf aan het woord, maar ook zijn vrienden en collega’s met wie hij veel heeft samengewerkt, zoals actrice Michelle Rodriguez, acteur Cheech Marin en regisseur Robert Rodriguez doen hun woordje.

Populair op FunX.nl

  • Blacka wordt komende donderdag vrijgelaten uit gevangenis

  • 'The Lion King' krijgt tweede live-action film

  • Bikini-foto Kylie Jenner resulteert in 48.000 nieuw geregistreerde stemmers

  • Famke Louise houdt woord en bezoekt Diederik Gommers in ziekenhuis

  • Michelle (20) spaart zo veel mogelijk: "Ik ben niet van plan om in Nederland te blijven"

  • Merel van Amnesty International: "De politie 'weet' van tevoren wie de volgende crimineel wordt"