Food

Ramadanrecept van Nadia & Merijn: frisse fattoushsalade

  1. Newschevron right
  2. Ramadanrecept van Nadia & Merijn: frisse fattoushsalade

FunX reporter Yahia is de keuken ingedoken bij met culinaire kookduo Nadia Zerouali en Merijn Tol, bekend van 24Kitchen! Tijdens de Ramadan maken ze iedere week een nieuw ramadanrecept. Vanavond gaan we voor een frisse fattoushsalade uit het Midden-Oosten. (recept staat onder de video)

ingrediënten FATTOUSH SALADE(4 personen)

  • 3 knapperige komkommers
  • 2 bakjes kerstomaatjes
  • 6 lente-uitjes
  • 1 bos peterselie
  • 1 bos verse munt
  • 1 bosje verse dragon
  • 2 flatbreads (Libanees brood)
  • (olie om te frituren)
  • 4 little gem’s of 1 grote romainesla
  • granaatappelmelasse
  • ½ teentje knoflook
  • 2 el sumak
  • zout
  • sap van ½ citroen
  • olijfolie

Bereidingswijze

Snijd de komkommers in grove stukken. Halveer de kerstomaatjes. Snijd de lente-ui in schuine stukjes. Pluk de kruiden en scheur de blaadjes peterselie en munt klein. Snijd het brood in stukjes en rooster of frituur het brood goudbruin en knapperig. Bestrooi direct met wat sumak en zout. Scheur of snijd de little gemblaadjes. Meng de komkommer met de tomaatjes, lente-ui, de verse kruiden en sla. Pureer de granaatappelmelasse met de knoflook, sumak, zout, citroensap en olijfolie. Bestrooi met het knapperige brood en besprenkel royaal met de granaatappelmelassedressing. Serveer direct en eet smakelijk!

Ster advertentie
Ster advertentie