Food

Meer of minder Marokkaanse restaurants? "Meer, meer, meer!"

  1. Newschevron right
  2. Meer of minder Marokkaanse restaurants? "Meer, meer, meer!"

Meer of minder Marokaanse restaurants? Dat is wat Morad & Jasmine vroegen aan kookboekenschrijfster Nadia Zerouali. Nadia, die je onder andere ook kan kennen van 24Kitchen, antwoordde uiteraard: "Meer, meer, meer!"

Maar hoe kan het dan toch dat er zo weinig restaurants van zijn in Nederland, terwijl de Marokkaanse keuken in veel top tien lijstjes staat van de lekkerste keukens op aarde? "Ik ben bang dat het niet erg in de Marokkaanse eetcultuur zit om naar een restaurant te gaan."

Home 'sweet' home

Op zo'n 370.000 Marokkanen in Nederland, zijn er maar 78 restaurants die eten uit die specifieke keuken aanbieden. "We eten meer bij elkaar thuis. Of het nou zakelijk of privé is. En in Marokko ga je bijvoorbeeld even naar het Djemaa el Fna plein om even wat te eten."

Een vrouwending?

Hoewel Nadia graag meer Marokkaanse restaurants ziet in Nederland, legt ze uit dat het eten koken in die cultuur ook echt een vrouwenaangelegenheid is. "De vrouwen in Nederland van de tweede en derde generatie willen juist zo snel mogelijk de keuken uit om te gaan studeren en/of carrière te maken."

Ster advertentie
Ster advertentie