Food

RECEPT: Falafel burgers

  1. Newschevron right
  2. RECEPT: Falafel burgers

Anne de Graaf is foodblogger en wellicht beter bekend als Anne Travel Foodie. Anne heeft twee passies: goed eten en reizen. Ze blogt over beide dingen op haar annetravelfoodie.com. Ze hield altijd al van koken maar de laatste jaren is ze zich meer gaan richten op gezond eten. Op haar website zijn dan ook alle gerechten vrij van suiker en vlees. Ook staan er verschillende glutenvrije of veganistische gerechten op haar site.

Anne eet al jaren zeer weinig vlees. Ze vindt de smaak niet erg lekker en merkt dat haar lichaam vaak veel moeite heeft het te verteren. Ook eet ze graag gezond en daarom liever groenten, granen en noten. Er wordt steeds meer bekend over de schadelijke gevolgen van (veel) vlees eten. Zowel voor je lichaam als voor de planeet. Om over het dierenleed nog maar te zwijgen.

Speciaal voor Vleesverlangen deelt Anne een recept voor een vegetarisch falafel burger. Deze burger is ook geschikt voor vegainsten.

ingrediënten

  • 1 blik kikkererwten (400 gram uitgelekt en gespoeld)
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 theelepels komijn
  • 2 theelepels bloem
  • Verse peterselie

Bereiding:

  1. Meng alle ingrediënten in een keukenmachine of blender totdat het aan elkaar blijft plakken.
  2. Vorm er vier burgers van en verpak ze in vershoudfolie. Leg de burgers een uurtje in de koelkast (of langer als je ze verder van te voren wil maken.
  3. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de burgers een paar minuten aan elke kant.
  4. Snijd ondertussen 4 volkorenbroodjes door midden.
  5. Besmeer elk broodje met een etlepel hummus, wat plakjes tomaat en een handjevol rucola.
  6. Leg nu de falafel burgers op de broodjes.

Tip: Dit gerecht is erg lekker met zoete aardappelfriet.

Eet smakelijk!

Volg @annetravelfoodie voor meer foto's!

Ster advertentie
Ster advertentie