Food

7x de beste vegan hotspots in Amsterdam (waar je ook met een omnivoor naartoe kan)

  1. Newschevron right
  2. 7x de beste vegan hotspots in Amsterdam (waar je ook met een omnivoor naartoe kan)

Ben jij vandaag de dag nog bang om in een stereotype geitenwollensokken toko te belanden als je wilt gaan voor een vegan ontbijt, lunch of diner? Think twice! Sterker nog, als je richting één van deze 7 hotspots gaat, kun je zelfs een sceptische omnivoor meenemen. Zeker weten dat die ook in zijn nopjes zal zijn!

1. Meatless District

Nog maar een paar maanden open en nu al een groot succes! Bij Meatless District op de Bilderdijkstraat kun je terecht voor een vega(n) ontbijt, lunch, diner of borrel. Het menu is bijna volledig plant based: laten we zeggen voor 90%, en de rest is vegetarisch. Ze hebben een verrassende, uitgebreide kaart waar je als foodie héél vrolijk van wordt. Wat dacht je van een broodje vegan kroket, een tosti met banaan, chocolade en pindakaas of een heerlijke vegan hamburger? Oh, en ze hebben Coconut Lattes… hmmm.

2. Mastino Pizza

Dikke JA voor de eigenaar van Mastino, die op verzoek zijn klassieke Italiaanse pizza’s belegt met vegan kaas. Dat maakt een pizza met gegrilde groenten voor vegans nét even wat gezelliger! Daarnaast bakt Mastino ook niet-vegan varianten, zodat je er met een omnivoor net zo makkelijk aan kan schuiven (maar wedden dat ze nieuwsgierig zijn naar die vegan kaas?) De drankjes bij Mastino zijn ook verre van saai; gemberlimonade, organic cola, jonge kokosnootwater en rabarbersoda zijn heerlijk om te proberen.

3. Vegabond

Vegabond is een klein, gezellig zaakje midden in het centrum van Amsterdam, en zeker één van mijn favorieten. Het is een lunchroom en shop in één; van boeken tot burgers en van wraps tot plantaardige proteïnepoeders. Ze verkopen het allemaal. Vegabond is daarom ook heel leuk als je net vegan bent geworden of vegan curious bent, omdat ze hier zoveel leuke spullen te koop hebben die je thuis kunt proberen. Tip: neem vooral een blok vegan kaas van No-Muh mee en je zult die Goudse geen seconde meer missen!

4. Bar James

Bij Bar James in de Javastraat beloven ze dat ze de carnivoor kunnen laten watertanden… Met hun zalige verse burgers, zoete aardappelfriet, tajines en vegan bitterballen snap ik dat best! Het interieur is schitterend en doet een beetje denken aan een kekke whisky bar. Heel anders-dan-anders in ieder geval. Je kunt bij James terecht voor lunch en diner én ze hebben een gezellig terras voor de deur waar je tot in de avond kunt chillen met wijntjes en hapjes.

5. Beter en Leuk

Bij Beter & Leuk in Oost kun je terecht voor onder andere de Dutch Weedburger (mijn favoriet!), maar ook voor lekkere gezonde taartjes, sushi workshops, kunst en toffe kleding. De eigenaresses Maja en Ilse fabriceren in de keuken zo goed als alles zelf; ze koken zoveel mogelijk met bio-, seizoens- en lokale producten en serveren alleen vegetarisch, vegan en zoveel mogelijk glutenvrij. Met hun motto ‘Good Food For You’ dragen ze uit dat gezond eten niet suf of stoffig is, maar dat het juist je leven een stuk mooier en smakelijker maakt.

6. Club Koffie

Hotspot Club Koffie is een vegan friendly koffiebar in Oost waar ze het absurd lekkere broodje ‘Ubud’ verkopen; een dubbele sandwich met avocado, tempé-bacon en gegrilde aubergine. Iets met een engeltje en over je tong piesen! Naast dit legendarische broodje hebben ze topkoffie, goede acai bowls, vegan pannenkoeken met vers fruit, Japanse matcha ijsthee en een ruime keuze aan plant based taartjes en cakes.

7. Zest for Life

Ik heb me hier een tijdje terug echt laten verrassen door de smaak van raw food. Als je hier nog geen ervaring mee hebt of je bent er nieuwsgierig naar zou ik deze hotspot in Zuid zeker aanraden. Zo hebben ze gezonde raw burgers, pizza’s, wraps, salades, zoetigheid en een eindeloze keuze in verse smoothies en sappen. Al het eten en drinken is er suiker- én glutenvrij; van de drankjes tot de taart. Bij mooi weer kun je lekker even helemaal bijkomen in de mooie tuin achter de shop. Genieten tot de max!

Meer weten over de vegan en healthy lifestyle van Cilla? Kijk op haar blog Squatcilla.nl of volg haar op Facebook, Instagram of Snapchat (@squatcilla).

Ster advertentie
Ster advertentie