STER Advertentie
STER Advertentie

6 Tips om de hitte te overleven

6 Tips om de hitte te overleven

Woensdag 14 september 2016 - 12:13 uur

Het zonnetje schijnt, de lucht is blauw, maar te lang in de zon zitten, is niet handig als je niet wil veranderen in een rode garnaal. Ook moet je deze dagen goed letten op je voeding. Wij helpen je de hete dagen door te komen. Hieronder vind je zes tips!

1. Drink genoeg water

Neem altijd een fles water mee van 500 ml en dwing jezelf het te drinken. Zorg ervoor dat je minimaal 1,5 liter vocht drinkt per dag. 

giphy

2. Eet voldoende vitamines

Neem groenten en veel fruit. Groenten en fruit zorgen ervoor dat je meer vocht binnenkrijgt. Je slaat daarmee twee vliegen in één klap... 

hamsteren

3. Warme drankjes 

Drink warme 'drankjes' zoals soep en thee. Het klinkt misschien raar, maar dit werkt verkoelender dan koude drankjes. 

patrick

 

 

 

 

 

 

 

4. Be a fitgirl/fitboy

Het schijnt dus dat als je op en top fit bent, je beter tegen warmte zou kunnen. Het lichaam is dan gewend aan het opwarmen van het lichaam. Maar als je geen fitmens bent, heb je er niks aan...

fitgirl 

5. Zout

Meestal wordt veel zout afgeraden. Maar op het moment dat je veel zweet, dat doe je namelijk als het heel warm is, verlies je veel zout. Het is daarom belangrijk om voldoende zout binnen te krijgen. Drink bijvoorbeeld een bouillon of eet een zoute haring om je zout op peil te houden. 

salt

6. Eat hot

Door heet te eten zorg je ervoor dat je lichaam endorfine aanmaakt. Dit zorgt ervoor dat je bloedvaatjes open gaan waardoor je gaat transpireren. Zweet werkt weer erg afkoelend. Dus mensen... Eat those peppers and start breathing as a retarded dragon! 

spiceyfood

 

 

Populair op FunX.nl