Food

Fabels en feiten over food

  1. Newschevron right
  2. Fabels en feiten over food

Je wordt dik van vet en suiker. Je krijgt pukkels van chocola en biologische producten zijn veel beter dan niet-biologische producten. Wat is waar en wat is niet waar? Hieronder vind je een aantal fabels en feiten over food. Lees en leer!

Kokosolie is gezonder dan andere vetten

Dit is dus niet waar. Kokosvet en andere verzadigde vetten zijn even (on)gezond. Dus als je kiest voor kokosvet, doe dat dan niet met de gedachte dat het gezonder is, want moleculair gezien is het hetzelfde als roomboter. Het verschil zit hem wel in de smaak en dat kokos plantaardig is en roomboter niet.

Van heet voedsel val je meer af

Dit klopt. Een Californische studie heeft aangetoond dat hete pepers metabolisme zou versnellen. Daarnaast vermindert het de eetlust. Dus hoe heter het eten, hoe minder je eet, hoe meer je afvalt.

te zwaar omdat je te zware botten heb

Dit klopt niet. Bij mensen is er verschil in skeletbouw. De ene botten zijn de anderen niet. Dus er is wel verschil te zien in gewicht. Maar niet zozeer dat je overgewicht eraan te danken hebt. Dus stop met de smoes dat je overgewicht hebt, omdat je zware botten hebt. Er is trouwens wel een zeldzame aandoening waarin mensen echt 'stenen botten' hebben. Dat komt voor bij één op de 100.000 tot 500.000 mensen.

Fruit maakt je dik

Waar. Fruit kan jou wel dikker maken omdat het voornamelijk uit fructose bestaat. Maar de kans dat jij aankomt door fruit te eten, is wel heel klein. Het bevat veel vitaminen en mineralen die goed voor het lichaam zijn. Een stuk fruit opeten is echt veel gezonder dan een reep vol geraffineerde suikers.

Superfood zijn gezonder dan andere foods

No way dat dit waar is. Natuurlijk is het ene voedingsmiddel gezonder dan het ander, maar over het algemeen is de superfood gewoon een marketingterm. Geen enkele wetenschapper heeft kunnen bewijzen dat deze foods veel beter voor je zijn.

Ster advertentie
Ster advertentie