Food

Kruidnoten-sinaasappel Cheesecake

  1. Newschevron right
  2. Kruidnoten-sinaasappel Cheesecake

Het is weer zo ver. De sint en zijn pieten zijn alweer twee weken in het land. Dat betekent dat er volop kruidnoten te koop zijn. Lovely Foodies heeft een heerlijk recept gedeeld en dat kunnen we je natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan. Hieronder vind je het recept van deze heerlijke kruidnoten-sinaasappel cheesecake.

Ingrediënten

Bodem

  • 300 gram kruidnoten
  • 70 gram boter

Cheesecake

  • 170 gram poedersuiker
  • 4 * Mon Chou (ps. 200gram)
  • 1 Mascarpone
  • 1 Slagroom light versie
  • 2 zakjes klopfix
  • Rasp van 2 sinaasappelen
  • Sinaasappelsap van 1/2 sinaasappel

Topping

  • 20 stuks kruidnoten

Bereiding

  1. Mix de pepernoten heel fijn en smelt de boter. Voeg deze twee ingrediënten goed door elkaar.
  2. Bedek de bakvorm met bakpapier. Druk het kruidnoten-mengsel goed aan in de bakvorm en bedek ook de zijkanten voor zover het lukt met het mengsel.
  3. Vervolgens stop je de bodem even in de koelkast, ondertussen kan je de cheesecake-vulling maken.
  4. Mix de slagroom en de zakjes klopfix goed door elkaar, voeg daar dan de poedersuiker aan toe. Klop het niet helemaal stijf.
  5. Mix ook de mascarpone en de mon chou goed door elkaar in een andere kom.
  6. Voeg daar de sinaasappelrasp en de sinaasappelsap aan toe.
  7. Meng het slagroommengsel en het mon chou mengsel door elkaar met een spatel.
  8. Haal de bodem uit de koelkast en stop het mengsel van de cheesecake in de bakvorm.
  9. Bestrijk de bovenkant totdat alles glad en even hoog is.
  10. Laat de cheesecake dan even een nachtje opstijven.
  11. Nadat de cake minimaal 6 uren in de koelkast heeft gestaan, maak je de topping. Dit doe je als laatst, zodat de topping lekker crunchy blijft. Breek de kruidnoten in kleine stukjes.
  12. Je kan de kruidnoten mixen in een mixer, maar ik heb de kruidnoten gesneden met een groot scherp mes. Door het snijden, krijg je mooie grove stukken i.p.v. van dat hele fijne. Bestrooi de cake met kruidnoten.
  13. Haal dan de taart uit de bakvorm. Ga met een mes langzaam langs de zijkanten van de taart en haal het uit de bakvorm. Doe dit op het moment dat je de taart wil serveren.

Je vindt meer Lovely Foodies op Instagram:

Ster advertentie
Ster advertentie